• 14 jan 2022
Coronaversoepelingen vanaf 15 januari

Coronaversoepelingen vanaf 15 januari

 • 14 jan 2022
Goed nieuws, vanaf zaterdag 15 januari is SCHUNCK weer geopend! De muziek- en danslessen mogen gelukkig weer van start. De bibliotheek was al geopend maar start de activiteiten weer op. Het museum is nog gesloten maar de tentoonstellingen in en rondom het Glaspaleis zijn toegankelijk voor bezoekers.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Op het moment dat je een SCHUNCK vestiging bezoekt gelden er een aantal basisregels:

 • Een mondkapje is verplicht als je rondloopt door én zit of staat in het gebouw. 
 • 1,5 meter afstand houden is verplicht.
 • Kom niet als je klachten hebt en/of bij een positieve coronatest.

Omdat SCHUNCK een bibliotheek, muziek- en dansschool en museum is verschillen de maatregelen per onderdeel. Hieronder lees je per organisatieonderdeel wat van toepassing is bij een bezoek.

We volgen de ontwikkelingen op de voet, zodra er iets wijzigt vind je op deze pagina de laatste informatie.

Zolang de huidige coronamaatregelen van kracht zijn, zal bij de vestiging Glaspaleis tijdelijk de zij-ingang functioneren als hoofdingang. We ontvangen je daar graag!

maatregelen per organisatieonderdeel:

Vanaf zaterdag 15 januari is de muziek- en dansschool weer geopend.

 • De lessen vinden plaats conform het reguliere rooster.
 • Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij de beoefening van kunst- en cultuur binnen en buiten.
 • Voor cursisten en bezoekers van 18 jaar en ouder is het verplicht om een geldig coronatoegangsbewijs én identiteitsbewijs te tonen.
 • Mondkapjes zijn verplicht als je je door het gebouw verplaatst en zit of staat. Uiteraard niet bij de beoefening van muziek en dans.

Voor de bibliotheek verandert niet veel met de versoepelingen van 15 januari. 

De volgende regels zijn van toepassing bij een bezoek aan de bibliotheek:

 • Voor bezoekers van 13 jaar en ouder is het verplicht om bij een bezoek aan de bibliotheek een mondkapje te dragen. Vanaf zaterdag 15 januari is het verplicht om ook een mondkapje te dragen als je zit of staat.
 • Het tonen van een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs is niet nodig in de bibliotheek.
 • Alle activiteiten na 17:00 uur vervallen.
 • De groepsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld ‘Klik en tik’, ‘Taalcafé’ en de ‘voorleeshalfuurtjes’, worden weer opgestart. Er wordt geïnventariseerd wat hierbij mogelijk is. Houd de website in de gaten voor de laatste informatie.
 • Individuele gesprekken en coaching gaan door met inachtneming van de coronamaatregelen. Wil je graag beter worden in taal of rekenen en wil je dat oefenen met een taalhuisvrijwilliger, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 045 577 22 00.
 • De studie- en werkplekken blijven geopend maar er zijn vanwege de 1,5 meter afstand minder studie- en werkplekken beschikbaar. Als je ergens gaat zitten om te studeren, of een boek of krant te lezen dan ben je vanaf zaterdag 15 januari verplicht ook een mondkapje te dragen. De studie- en werkplekken sluiten om 17:00 uur.

Het museum blijft gesloten tot dinsdag 25 januari 2022. In en rondom het Glaspaleis blijven tentoonstellingen zichtbaar, bijvoorbeeld in het trappenhuis, de vide en de vitrine.

Met de coronaversoepelingen van 15 januari zal een aantal educatieprogramma's worden opgestart. Houd de website in de gaten voor updates hierover.

Het boeken van ruimtes in het Glaspaleis is door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk tot en met ten minste dinsdag 25 januari 2022.

In het Glaspaleis vind je behalve SCHUNCK ook Bagels & Beans en Brasserie Mijn Streek. Door de aangescherpte coronamaatregelen is een bezoek tot en met ten minste dinsdag 25 januari 2022 helaas niet mogelijk.

Bagels & Beans blijft geopend voor afhaal. Kijk voor het aanbod en bestellen bij Bagels & Beans op bestel.bagelsbeans.nl.

Brasserie Mijn Streek is gesloten, vooralsnog is er nog geen mogelijkheid tot afhalen. Houd hun website in de gaten voor actuele informatie: www.mijn-streek.nl.

Top