Word Vrijwilliger bij de VoorleesExpress

Word Vrijwilliger bij de VoorleesExpress

Voorlezen bij een gemotiveerd gezin in de buurt dat graag aan de slag wil gaan met de Nederlandse taal.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Wat doet een vrijwilliger bij de VoorleesExpress?

Met de VoorleesExpress kun jij een verschil maken voor een kind in je omgeving. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

Ga aan de slag bij een gezin

Als vrijwilliger heb je twintig contactmomenten met een gezin in de buurt. Je bezoekt ze thuis. Je doet dit één, of meerdere keren per week, op vaste momenten. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. Leuk en waardevol vrijwilligerswerk!

Training en begeleiding

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress word je goed getraind en begeleid. Naast persoonlijke begeleiding krijg je toegang tot Mijn.VoorleesExpress. Daar kun je kennis opdoen over interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van de ouders bij het voorlezen en via de VoorleesExpress Vraagbaak advies vragen aan andere vrijwilligers.

    Word je enthousiast van deze vacature of wil je meer weten?

    Neem voor meer informatie contact op met Hetty van der Velden, projectleider én coördinator Vrijwilligers Stichting SCHUNCK, via hetty.vander.velden@schunck.nl of 06-28350125. Of mail meteen je contactgegevens en een korte motivatie.

    Lees de ervaringen van onze vrijwilligers > 

    Top