Vacature SCHUNCK bibliotheek: Informatie Consulent Bibliotheek 20-24 uur per week

Vacature SCHUNCK bibliotheek: Informatie Consulent Bibliotheek 20-24 uur per week

SCHUNCK is een openbare bibliotheek, een museum voor beeldende kunst en architectuur en een muziek- en dansschool. In SCHUNCK kun je je ogen, oren, lichaam en geest ontwikkelen en voeden. Maar je mag ook gewoon koffie komen drinken.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

SCHUNCK bibliotheek

SCHUNCK Bibliotheek prikkelt en voedt nieuwsgierigheid. We verbinden verhalen, kennis en mensen met elkaar. Mensen die met, én van elkaar leren. SCHUNCK Bibliotheek Heerlen heeft vier vestigingen: Heerlerbaan, Hoensbroek, Heerlerheide en onze hoofdvestiging het Glaspaleis in het centrum.

In de komende jaren versterken we onze maatschappelijke betekenis. Ons vertrekpunt is hierbij onveranderd de collectie. Daarnaast zetten we in op de focuslijnen; taal- en leesbevordering, basisvaardigheden en laaggeletterdheid en bieden wij een ontmoetingsplek en programmering in de wijk. Spreekt dit jou aan en wil je hier graag actief aan bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Per 1 oktober zijn wij op zoek naar een Informatie Consulent Bibliotheek voor 20-24 uur per week.

Informatie Consulent bibliotheek

Onze medewerkers zijn hét visitekaartje van SCHUNCK bibliotheek. Als medewerker bibliotheek werk je in al onze vestigingen en op wisselende momenten gedurende onze openingstijden. De rol van de bibliotheek als informatiepunt is de afgelopen jaren gegroeid. Samen met onze bezoekers zoek je naar een antwoord op hun vragen, je helpt ze op weg of je verwijst ze door. Je ondersteunt bij activiteiten in de bibliotheek en informeert bezoekers over ons (online) aanbod.

Wie ben jij?
Jij bent open en enthousiast en maakt makkelijk contact. Je werkt graag in teamverband en pakt zelfstandig taken op. Je kijkt met de ogen van onze bezoekers om zo onze dienstverlening optimaal af te stemmen op de bezoeker.

Wat neem jij mee?

 • Je zet onze bezoeker op nummer één;
 • je bent flexibel inzetbaar;
 • je hebt enige ervaring in bibliotheek, retail, horeca of commerciële dienstverlening;
 • je hebt een open en actieve houding in klantcontact;
 • je bent in staat initiatief te nemen en prioriteiten te stellen;
 • je bent digitaal en communicatief vaardig.

De aard van de aanstelling (bijvoorbeeld op detacherings-of uitzendbasis) wordt in het afrondende arbeidsvoorwaardengesprek besproken.

Dit bieden wij

 • Een aantrekkelijke, creatieve en energieke organisatie in beweging met een grote maatschappelijke ambitie.
 • Een uitdagende functie met de mogelijkheid om je te ontwikkelen.
 • Ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.
 • Een prettige open en informele werksfeer binnen een enthousiast en betrokken team.
 • Een bij de functie-eisen aansluitend salaris gebaseerd op je opleiding en ervaring (schaal 7 cao Musea).
 • Het betreft een functie voor 20-24 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar.

Enthousiast over de vacature?
Herken je jezelf in het profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je kunt je sollicitatiebrief vóór 5 september 2022 per e-mail sturen naar elke.theissen@schunck.nl. Wil je meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Alexandra Voncken, Teamleider SCHUNCK bibliotheek, alexandra.voncken@schunck.nl.

Top