• 05 jan 2023
De Nationale Voorleesdagen 2023 in Heerlen

De Nationale Voorleesdagen 2023 in Heerlen

 • 05 jan 2023
12 voorleesactiviteiten waaronder pyjamavoorstellingen en voorleeswandeltocht met de burgemeester.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Van 25 januari tot en met 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar is het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2023. In SCHUNCK Bibliotheek worden de hele maand januari feestelijke evenementen georganiseerd rondom voorlezen en het Prentenboek van het Jaar.  

Activiteiten in de bieb
Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. De bibliotheek helpt ouders graag aan extra inspiratie met mooie boeken en activiteiten. De bieb organiseert maar liefst twaalf evenementen rondom voorlezen in deze periode. Op schunck.nl vind je het volledige programmaoverzicht waaraan opvoeders met hun (klein)kind kunnen deelnemen.

Een greep uit het programma: 

 • Voorleeswandeling door Heerlen-Centrum
  Op woensdagmiddag 25 januari van 14:00 – 16:30 uur staat iets bijzonders te gebeuren. Kriskras door de binnenstad kom je warme plekjes tegen waar iemand je voorleest uit een mooi prentenboek. Op elke plek een verhaal in een andere sfeer. De wandeling eindigt in het stadskantoor waar de vader van onze stad, Burgemeester Roel Wever, persoonlijk zal voorlezen uit een geweldig prentenboek. Er is geen inschrijving nodig, iedereen mag gratis meewandelen en -luisteren. 

 • Pyjamavoorstelling: Klieder, Kletter, Klater (inclusief voorleesontbijt)
  In je pyjama de deur uitgaan. Welk kind droomt daar nou niet van?! In SCHUNCK bibliotheek kan het gewoon! Eerst smikkelen van het lekkere voorleesontbijt en daarna genieten van een knotsgekke voorstelling van Goud Verteltheater. En dat allemaal in je pyjama!

  Waar:
  SCHUNCK Glaspaleis: 29 januari 11:00 - 12:30 uur
  SCHUNCK Heerlerheide: 1 februari 10:00 - 11:30 uur
  SCHUNCK Hoensbroek: 4 februari 11:00 - 12:30 uur

  Entree:
  Kinderen gratis, begeleiders €2,50
  Tickets: schunck.nl

Voorleespopje
Een bibliotheekabonnement is voor jongeren onder de 18 jaar gratis. Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgt ieder kind (0 tot 6 jaar) dat nieuw wordt ingeschreven het voorleespopje cadeau (zolang de voorraad strekt). 

Blijven lezen
De Nationale Voorleesdagen is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het (voor)lezen van (prenten)boeken. Als kinderen blijven lezen, is dit goed voor hun ontwikkeling. Ze hebben hier ook later bij het studeren, vinden van een baan en het digitaal regelen van zaken profijt van. Dus, als je nu aan een kind voorleest, ervaart het kind een leven lang de positieve effecten daarvan. 

Top