• 21 jul 2022
SCHUNCK biedt zomerse activiteiten voor het hele gezin

SCHUNCK biedt zomerse activiteiten voor het hele gezin

  • 21 jul 2022
Speuren door de stad, workshops, knutselen, voorlezen, theatervoorstellingen en nog veel meer.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Deze zomer is er in onze eigen regio genoeg te beleven. Zeker ook bij SCHUNCK. Zo heeft de culturele instelling een breed zomerprogramma dat is gericht op jong en oud.

Alle jonge en oude(re) ‘in-de-buurt-blijvers’ kunnen deze zomer een hoop Keith Haring beleven in Heerlen. De tentoonstelling Keith Haring; Grace House Mural is nog tot en met 25 september te zien in het SCHUNCK Museum. Ook voor kinderen valt er een hoop te ontdekken in de wereld van deze bijzondere kunstenaar. Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar zijn werk onderzoeken met behulp van het museum-doe-boekje, meedoen met een gezinsrondleiding of deelnemen aan een workshop door kunstenaar Terence Oey. Voor de kids die geen genoeg kunnen krijgen van Keith Haring is er nog een speurtocht door de stad. Hierin wordt er gezocht naar door Keith Haring geïnspireerde kunst die gemaakt is door leerlingen van SO de Buitenhof. De werken zijn te vinden bij verschillende ondernemers in Heerlen centrum.

In de weekenden is het parkeerdek van Q-Park Putgraaf geopend in de vorm van The Heerlen Rooftop Project. Het hele gezin kan hier genieten van urban farming, midden in het stadscentrum. Met ieder een (non-alcoholisch) drankje in de hand geniet jong en oud van het beste uitzicht van Heerlen.

Verder kunnen liefhebbers van architectuur tijdens openingstijden van het Glaspaleis deelnemen aan de familiespeurtocht ‘Op reis door het Glaspaleis’, en ook alle vestigingen van SCHUNCK bibliotheek bieden genoeg vertier. Zo is er een Jungle Escape en zijn er verschillende (vertel)theatervoorstellingen. Jonge creatievelingen kunnen maandelijks Kloemelen in SCHUNCK, of op eigen houtje knutselen aan de ‘Kloemeltafel’. Kleine boekliefhebbers worden geregeld voorgelezen. Voor de overige leesfans is de bieb in de zomer ook gewoon geopend.

Kijk hier voor meer informatie over het zomerprogramma en de openingstijden.

Top