• 03 nov 2022
Em. prof. dr Paul A. Kirschner geeft een lezing over Multitasking

Em. prof. dr Paul A. Kirschner geeft een lezing over Multitasking

  • 03 nov 2022
Op 29 november verwelkomen SCHUNCK Bibliotheek en HOVO Limburg professor Kirschner voor een lezing waarin hij de mythen rondom multitasking ontrafelt.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Mensen kunnen veel dingen tegelijkertijd, vooral wanneer het zaken zijn waarbij niet hoeft te worden nagedacht. Dat noemen we automatisering. Maar zodra het brein op verschillende manieren wordt geprikkeld – zoals bij het lezen van een boek, het tegelijkertijd luisteren naar het nieuws op de tv of radio en dan ook nog eens inkomende berichten lezen – gaat dat niet op. Dat roept de vraag op: kunnen wij wel echt multitasken? En zit daarin een verschil tussen mensen? Bijvoorbeeld tussen vrouwen en mannen?

Emeritus hoogleraar onderwijspsychologie Paul Kirschner vertelt hoe dit fenomeen werkt en waarom wij – inderdaad – niet kunnen multitasken. Tegelijkertijd ontkracht hij ook aanverwante onderwijsmythes.

De lezing start op 29 november om 19:00 uur  in SCHUNCK Glaspaleis. Tickets zijn verkrijgbaar voor €7,50 via schunck.nl.

Over em. prof. dr Paul A. Kirschner
Paul A. Kirschner (New York, 1951) is emeritus hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit (Nederland), eredoctor (doctor honoris causa) aan Oulu University (Finland) en gastprofessor aan de Thomas More Hogeschool (België). Hij specialiseerde zich in hoe men leert, en hoe het leren effectief, efficiënt en bevredigend kan worden gemaakt.

Meer informatie via schunck.nl

Top