• 30 okt 2022
Foto: Dani Silvia

Morena Bamberger wint Parkstad Limburg Prijs 2022

  • 30 okt 2022
Zondag 30 oktober werd voor de 7e keer de Parkstad Limburg Prijs uitgereikt, en wel aan de talentvolle Limburgse kunstenaar Morena Bamberger (1994, Roermond).

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

In haar werk staan natuur, spiritualiteit, nabijheid, en zelfs astraal reizen door verschillende dimensies centraal. Het aangaan van een energetische en zielvolle connectie met de natuur, de omgeving, en de medemens, vormt een rode lijn in de beeldende installaties die zij maakt.

De lijn tussen het kunstenaarschap en haar werk als healer en coach is diffuus. Veelal als onderdeel van performances, waarin zij zich verkleedt als onderdeel van een installatie of zich op locatie laat filmen, schept Morena magische werelden voor mensen om er diepe verbinding te vinden. Als zelfbenoemde alfa wolvin rent zij voorop om mens en dier mee te gidsen in een wereld waar werkelijkheid en droom door elkaar heen lopen. Deze etherische wereld schept Morena met eenvoudige materialen zoals plastic zeilen en glitterstoffen die ze in pastelkleuren schildert. De wens om harmonieuze verbindingen te leggen tussen mens, dier en landschap is mede te verklaren door haar Sinti-achtergrond. Het op spirituele verbinding gerichte werk van Morena maakt diepe indruk en werkt onderhuids door. De jury is daarbij ingenomen door de wijze waarop het werk - vanuit een persoonlijke reis - uitnodigt tot spirituele transformatie en daarbij het contact met de ander centraal stelt. In deze interactieve zoektocht en spirituele healing met en voor de medemens laat Morena zich niet begrenzen door dogma’s en vooroordelen.

Morena Bamberger SCHUNCK.jpg

Het werk van de winnaar én de zeven genomineerden Floor Martens, Liza Wolters, Mickey Yang, Mike Moonen, Quinn Zeljak, Vera Gulikers en William Ludwig Lutgens is te zien bij SCHUNCK, van zondag 30 oktober tot en met 15 januari 2023. Ook bij deze editie van de Parkstad Limburg Prijs krijgen bezoekers de mogelijkheid om hun favoriete kunstenaar aan te wijzen voor de Publieksprijs 2022 en zelf kans te maken op een kunstwerk.

Winnares Morena Bambergen PLP.jpg

Top