• 22 mrt 2023
Kindermuziekweek bij SCHUNCK
Kindermuziekfestival

Kindermuziekweek bij SCHUNCK

  • 22 mrt 2023
Van 24 maart t/m 2 april a.s. vindt de vijfde landelijke editie van de Kindermuziekweek plaats. Ook bij SCHUNCK Muziek en Dans kunnen kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar genieten van gratis workshops, open lessen en optredens. Op zaterdag 1 april sluit SCHUNCK de Kindermuziekweek af met een heus Kindermuziekfestival.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De Kindermuziekweek is in het leven geroepen om ieder jaar alle kinderen uit Nederland 10 dagen lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. De landelijke Kindermuziekweek wordt op vrijdag 24 maart geopend in het Gelderse Eerbeek. Deze opening is via YouTube live te volgen. Tienduizenden basisschoolleerlingen zullen tijdens het openingsfeest gezamenlijk het Kindermuziekweeklied ‘Iedereen Verstaat Muziek’ zingen, dat aansluit bij het thema van dit jaar: ‘De wereld rond’.

PROGRAMMA SCHUNCK TIJDENS KINDERMUZIEKWEEK

Op zaterdag 25 maart start SCHUNCK de Kindermuziekweek met meerdere optredens en gratis open lessen. Zo geven de musicalcursisten een voorproefje van de musical Grease, die in mei te zien is in Cultuurhuis Heerlen. Daarnaast verzorgen de strijkensembles van SCHUNCK en SMK Parkstad deze dag samen een groots optreden, met maar liefst 30 strijkers, in de hal van het Glaspaleis. Gedurende de hele week vinden er open lessen plaats op het gebied van muziek en dans. Voor de meeste van deze lessen is aanmelden niet verplicht en kan er gewoon worden meegedaan.

kindermuziekfestival

De Kindermuziekweek wordt op zaterdag 1 april afgesloten met het populaire Kindermuziekfestival. Van 11.00 tot 16.00 uur wordt het Glaspaleis omgetoverd tot een muzikale speeltuin voor kinderen. Van muziekquiz tot dansworkshop, en van optredens tot een instrumentenproeverij: er is voor elk kind iets moois te beleven. Het Kindermuziekfestival is eveneens gratis en zonder aanmelding te bezoeken.

schunck muziek en dans

De Kindermuziekweek is dit jaar net als voorheen een combinatie van live-activiteiten én online aanbod. SCHUNCK Muziek en Dans stimuleert tijdens deze week de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen. Maar niet alleen tijdens deze week. Als dé dans- en muziekschool van Heerlen staat SCHUNCK Muziek en Dans voor kwalitatieve talentontwikkeling door ervaren docenten en op maat gemaakte trajecten. Onder andere door samenwerkingen met verschillende harmonieën en fanfares én door een uitgebreid educatief aanbod op basisscholen.

Over de Kindermuziekweek

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector, die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

Kijk hier voor het volledige programma.

Top