• 27 apr 2023

Jongeren uit azc ontvangen gitaren en workshops van SCHUNCK

  • 27 apr 2023
SCHUNCK Muziek en Dans gaf in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid op woensdag 26 april gratis workshops aan kinderen die in het azc in Heerlen verblijven.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

SCHUNCK Muziek en Dans zag een uitgelezen kans om aan de muzikale ontwikkeling van de azc-jongeren in Heerlen bij te dragen door gitaren – een instrument waarmee de beginnende muzikant veel basistechnieken kan ontwikkelen – te doneren. Om deze jongeren een vliegende start te geven met het bespelen van dit instrument gaf Svein Odland, gitaarcoach bij SCHUNCK Muziek en Dans aansluitend gratis workshops.

Samenwerken voor laagdrempelig cultuuronderwijs en inclusie

“In een samenwerking tussen SCHUNCK en De Vrolijkheid zie ik een mooie kans om mensen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met een andere taal en cultuur. Muziek en dans kunnen een verbindende factor zijn, wanneer het leren van een nieuwe taal nog niet zo vlot. Het kan de drempel van woorden wegnemen en elkaar laten vinden,” zegt Patrick Heckmanns, programmamaker Educatie en vioolcoach bij SCHUNCK.

IMG_7163.jpg

SCHUNCK Muziek en Dans

SCHUNCK Muziek en Dans biedt muzikanten, zangers en dansers een plek én een podium om samenspel te stimuleren en kwalitatief muziek- en dansonderwijs te krijgen. Dankzij meerdere samenwerkingen in het sociaal-maatschappelijke domein, geeft SCHUNCK Muziek en Dans iedereen in de gemeente Heerlen de mogelijkheid zijn of haar muzikale talent te ontwikkelen.

Stichting de Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders. Samen realiseren zij wekelijks meer dan 100 workshops en kunstprojecten op asielzoekerscentra door heel Nederland. Met dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst investeert De Vrolijkheid in de ontwikkeling en zelfstandigheid van jonge azc-bewoners. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

IMG_7232.jpg

Top