• 22 dec 2022
Jan Lamkin nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Stichting SCHUNCK

Jan Lamkin nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Stichting SCHUNCK

  • 22 dec 2022
Op woensdag 14 december jl. nam Eke Zijlstra, voorzitter van de Raad van Toezicht, afscheid van Stichting SCHUNCK. Na een zittingsperiode van zeven jaar wordt hij per 1 januari 2023 opgevolgd door Jan Lamkin, industrieel ondernemer met veel bestuurlijke ervaring.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Eke Zijlstra was sinds de oprichting van Stichting SCHUNCK in 2016 betrokken als voorzitter van de Raad van Toezicht. Een rol die hij naar eigen zeggen met veel plezier heeft vervuld. "De mooiste toezichthoudende rol” in zijn bestuurlijke carrière. Zijlstra wordt geroemd om zijn betrokkenheid en het op elk moment bereikbaar zijn om te sparren. Zijlstra gaf tijdens zijn toespraak voor het voltallige personeel van SCHUNCK aan met een gerust hart afscheid te nemen: “Er staat een stevige organisatie met mooie ambities voor de toekomst”.

In Jan Lamkin heeft SCHUNCK een bevlogen opvolger gevonden. De ondernemer uit Eijsden werd tijdens de kerstbijeenkomst van SCHUNCK geïntroduceerd. Lamkin toonde zich als echte ondernemer bewust van het belang van economisch rendement, ook voor een culturele organisatie. Hij maakte snel de vertaalslag naar de relevantie van het inzichtelijk maken van sociaal rendement voor de activiteiten van SCHUNCK. Tijdens de bijeenkomst bleek Lamkin een groot voorstander van de kandidatuur van Heerlen als Europese Culture Hoofdstad in 2033. Zoals hij in eigen bewoordingen aangaf: “Een mooie kans voor SCHUNCK en de andere culturele instellingen die Heerlen rijk is om zich op de kaart te zetten".

Voorzitter RvT Eke Zijlstra.jpgJan Lamkin.jpg

Links: Eke Zijlstra, rechts: Jan Lamkin

 

Top