• 09 jun 2023
'Dreaming Out Loud' met Lobke Cornelissen de Beer binnenkort te zien bij SCHUNCK
Lobke Cornelissen de Beer, What living in Bekkerveld does to a motherfucker, olieverf en acrylverf op doek, 2023

'Dreaming Out Loud' met Lobke Cornelissen de Beer binnenkort te zien bij SCHUNCK

  • 09 jun 2023
Vanaf maandag 26 juni is de (mini)tentoonstelling Dreaming Out Loud: Lobke Cornelissen de Beer te bewonderen op de eerste verdieping bij SCHUNCK Glaspaleis.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Lobke Cornelissen de Beer (Heerlen, 2000) is een getalenteerd kunstenaar uit Heerlen. Ze is afgestudeerd aan de Maastricht Institute of Arts in 2021 en werd datzelfde jaar genomineerd voor de Henriëtte Hustinxprijs. Bij SCHUNCK toont ze een serie zelfportretten. In haar portretten verbeeldt ze zichzelf in stereotype mannelijke en vrouwelijke gedaantes, zoals een heftruckbestuurder, zwangere vrouw en bodybuilder.

Gender
Ze startte haar serie schilderijen vanuit een persoonlijke vraag: welke genderidentiteit past bij mij? Om dit te onderzoeken heeft ze haar gelaatstrekken met een Instagramfilter enigszins vermannelijkt. Het resultaat oogt vervreemdend en speels, maar is ook confronterend en bevragend.

Ze ziet gender uitsluitend opgevat als man-zijn of vrouw-zijn als een rigide beeld dat aan herziening toe is. Met haar werk nodigt ze het publiek uit om zelf na te denken over het concept ‘gender’ en de maatschappelijk bepaalde regels en afspraken waaraan (jonge) mensen het gevoel hebben te moeten voldoen.

Over Dreaming Out Loud
De tentoonstellingsreeks Dreaming Out Loud zet jonge beeldend kunstenaars en architecten uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers. Twee tot drie keer per jaar wordt een studerend of afgestudeerd talent afwisselend uit de discipline Beeldende Kunst dan wel Architectuur uit de Euregio uitgenodigd om zich aan het publiek te presenteren.

Opening en Driver's Seat take-over
De opening van de tentoonstelling Dreaming Out Loud: Lobke Cornelissen de Beer vindt plaats op zondagmiddag 25 juni, om 13.00. Het is onderdeel van het programma van de Museum Takeover door SCHUNCK's jongerengroep Driver's Seat. Het feestelijke programma bestaat uit museumrondleidingen, workshops en live muziek en is samengesteld door Lobke Cornelissen de Beer en Driver's Seat.

De tentoonstelling is gratis te zien van 26 juni t/m 13 augustus 2023

Met dank aan de Gemeente Heerlen en de Provincie Limburg

Document acties

Top