• 14 jul 2022
Cultuureducatieweek in Heerlen

Cultuureducatieweek in Heerlen

  • 14 jul 2022
Van maandag 11 tot en met donderdag 14 juli vond voor de leerlingen van groepen 5 en 6 van alle Heerlense basisscholen de cultuureducatieweek plaats.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De cultuureducatieweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum, Parkstad Limburg Theaters en  SCHUNCK werken mee aan dit project.

Terug naar het verleden

De leerlingen groeven naar hun eigen verleden tijdens een bezoek aan het nieuwe Mijnmuseum en doken in de rijke geschiedenis van het Romeinse badhuis in het Thermenmuseum. SCHUNCK daagde de leerlingen uit om het geheim van het Glaspaleis te ontcijferen, waarna deze dag eindigde met een voorstelling bij Parkstad Limburgs Theaters: ‘’De Tovenaar van Oz.’’ Zo ontdekken de leerlingen het hele verhaal van Heerlen; van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu.

Wethouder Jordy Clemens: “Wij zijn ontzettend blij dat we na het succes van vorig jaar opnieuw een cultuureducatieweek kunnen organiseren voor enthousiaste leerlingen in Heerlen. Wij willen dat ieder kind kennis kan maken met al dat moois dat onze stad te bieden heeft.’’

Kosteloos programma

Tijdens deze cultuureducatieweek mogen de Heerlense leerlingen kosteloos proeven aan het rijke culturele aanbod van de stad. Kunst, cultuur en erfgoededucatie zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen tot creatieve en kritische volwassenen.

Top