• 11 apr 2023
De bieb gaat naar buiten in mei

De bieb gaat naar buiten in mei

  • 11 apr 2023
Voorleesplezier, tuinieren, feest en knotsgekke voorstellingen in de buurttuinen van Heerlen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De zon schijnt, de temperatuur gaat omhoog. De lente staat voor de deur en de insecten komen weer tevoorschijn! En de bieb? Die trekt de tuinen in. Jong en oud kan naar hartenlust meedoen aan uiteenlopende activiteiten in buurttuinen door heel Heerlen: leer over tuinieren tijdens het zaaien en planten van plantjes. Ontmoet de imker en ontdek wat hij allemaal doet. Bouw je eigen insectenhotel. Dompel je onder in een Giga-Groen verhaal of kom naar een van de theatervoorstellingen.

Ontmoet de imker in het Ridder Hoen Park (vanaf 4 jaar)
Dinsdag 2 mei / 14:00 – 15:00 uur / Ridder Hoen Park, Kasteel Hoensbroeklaan ter hoogte van nummer 190 / vanaf 4 jaar / gratis, na aanmelding op schunck.nl

Een imker is iemand die bijen houdt en verzorgt. Bijen zijn heel belangrijk voor de natuur, omdat ze helpen met het bestuiven van bloemen en planten. Dit zorgt weer voor voedsel voor mens en dier. Tijdens de workshop word je voorgelezen uit een Giga-Groen verhaal en mag je een kijkje nemen in het dagelijks leven van een imker.


Tuinfeest in de Buurttuin Vrieheide (alle leeftijden)
Woensdag 3 mei / 14:00 – 18:00 uur / Buurttuin Vrieheide, Versilienboschweg ter hoogte van nummer 14, Heerlen / gratis, na aanmelding op schunck.nl

We gaan plantjes planten in Buurttuin Vrieheide. Hoe doe je dat? En wat is de beste manier om het plantje te verzorgen? Kom erachter tijdens het tuinfeest van de bieb. Samen duiken we in Giga-Groene verhalen en leer je van alles over tuinieren.


Workshop: bouw je eigen insectenhotel in Stadstuin Heerlen (vanaf 6 jaar)
Donderdag 4 mei / 14:00 uur / Stadstuin Heerlen, Promenade ter hoogte van Berden / vanaf 6 jaar / gratis, na aanmelding op schunck.nl

Er zijn tegenwoordig veel te weinig plekken waar insecten - zoals de bijen, vlinders, wespen en lieveheersbeestjes - een nestje kunnen maken. Help ze een handje en maak samen met de vrijwilligers van de Stadstuin Heerlen een insectenhotel! Ga je voor een simpel hotel of bouw jij een super-de-luxe-droomhotel voor de insecten? De keuze is aan jou! Van tevoren word je voorgelezen uit een Giga-Groen verhaal.


Tuinfeest in de Dobbeltuin (alle leeftijden)
Woensdag 10 mei / 14:00 – 18:00 uur / Dobbeltuin, Dobbelsteijnstraat 12 Heerlen / gratis, na aanmelding op schunck.nl

We gaan plantjes planten in de Dobbeltuin. Hoe doe je dat? En wat is de beste manier om het plantje te verzorgen? Kom erachter tijdens het tuinfeest van de bieb. Samen duiken we in Giga-Groene verhalen en leer je vanalles over tuinieren. Na het tuinieren mag je je eigen pizza beleggen met groentes die groeien in de Dobbeltuin. De pizza wordt vervolgens voor je klaargemaakt in de pizzaoven van de Dobbeltuin. Smullen dus!


Theatervoorstelling Ziezo Zaza! (vanaf 3 jaar)
Annie M.G. Schmidt, wie kent haar niet? Net als de bieb houden de figuren in Annie’s boeken ook van buiten vertoeven, kijk maar naar Floddertje die door de modder rolt en Pluk die zich inzet voor het behoud van de Torteltuin. Tijdens de Annie M.G. Schmidt week kun je komen genieten van de theatervoorstelling ‘ZieZo Zaza’, gebaseerd op de verhalen van Annie. Dit keer dus niet in de bibliotheek, maar buiten in de buurttuin bij jou in de buurt.

Woensdag 17 mei / 14:00 - 16:00 uur / Buurttuin Vrieheide, Buurttuin Vrieheide > Tickets
Zondag 21 mei / 14:00 - 16:00 uur / Stadstuin Heerlen, promenade > Tickets
Woensdag 24 mei / 14:00 - 16:00 uur / Ridder Hoen Park > Tickets


Uur van de Buurt mei: tuinieren
In de mei-editie hebben we het in het Uur van de Buurt over de tuin. Wat groeit er? En, wat is de beste manier om de planten in jouw tuin te verzorgen? In Heerlerheide is Kim Hooiveld te gast, initiatiefnemer van de Buurttuin Vrieheide. In Hoensbroek zijn Wiel en Miep Pieters te gast, vrijwilligers vanaf het eerste uur bij het Ridder Hoen Park. In verband met Hemelvaart vervalt deze maand de editie in het Glaspaleis.

Dinsdag 2 mei / 10:30 - 12:00 uur / SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide > Lees meer
Dinsdag 9 mei / 10:30 - 12:00 uur / SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek > Lees meer

Top