Taal- en leesbevordering

Al duizenden jaren zijn er vertellers en luisteraars, schrijvers en lezers, spelers en publiek. Wij mensen houden dus van verhalen! Toch wordt er steeds minder gelezen. Daarom dagen onze ontwikkelaars de leerlingen uit om toch eens in een boek, tekst of tijdschrift te duiken.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Primair onderwijs - Bovenbouw

Al duizenden jaren zijn er vertellers en luisteraars, schrijvers en lezers, spelers en publiek. Wij mensen houden dus van verhalen! Wel zien we de laatste jaren een sterke verschuiving van het medium dat gebruikt wordt om verhalen te delen. Kinderen en jongeren maken steeds meer gebruik van digitale media waardoor hun taalomgeving steeds beperkter wordt. En voor hun eigen ontwikkeling is een rijke taalomgeving juist zo belangrijk! Daarom willen onze ontwikkelaars leerlingen uitdagen om toch eens in een boek, tekst of tijdschrift te duiken.

Onderstaande kant-en-klaar aanbod is altijd aan te passen naar de specifieke wensen van de school of klas. Maar ook als je een totaal ander idee hebt voor een activiteit kun je contact met ons opnemen. We ontwikkelen graag met jou samen een programma dat voldoet aan de specifieke visie en doelstellingen van jouw school.

Tip - Wil jij een eigen boekencollectie op school? Kijk dan eens of 'Bibliotheek op school' bij jullie past. Deze wisselcollectie wordt aangevuld met de expertise van een vaste leesconsulent.

Bij SCHUNCK is het altijd feest in de weken rondom de Kinderboekenweek!

Bij SCHUNCK is het altijd feest in de weken rondom de Kinderboekenweek!

Top