Onze programma's

Onze programma's

Architectuur en erfgoed, dans, mediawijsheid, kunst, muziek of taal- en leesbevordering: het onderwijsteam van SCHUNCK ontwikkelt voor al deze disciplines passende programma’s voor uiteenlopende niveaus en leeftijden.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Onze programma's

Of je nu leerkracht, pedagogisch medewerker of directeur bent, bij SCHUNCK ben je van harte welkom om je leerlingen onder te dompelen in breed cultuuronderwijs. Hierbij is ons aanbod in te delen in drie categorieën: 'confectie aanbod', 'verstelwerk' of 'maatwerk'.

Opbouw educatief programma.png

Confectie aanbod

Het aanbod dat je terugvindt op deze website zijn onze actuele activiteiten en programma's. Dit noemen we ons ‘confectie aanbod' en sluit misschien heel goed aan bij jouw vraag of wens. 

Dit aanbod is er niet ‘zomaar’, het is ontwikkeld vanuit onze eigen specialismen en inhoudelijke expertise, in nauwe samenwerking met scholen. In iedere activiteit of programma zijn vermogens verwerkt, en we werken altijd volgens de CmK-richtlijnen (Cultuureducatie met Kwaliteit) waardoor al onze activiteiten en programma’s 'CmK-proof' zijn. Ook zijn alle activiteiten en programma’s van ons 'confectie aanbod' in de praktijk getest.

Al onze activiteiten ontstaan altijd vanuit een duidelijke visie; we vertalen de verhalen van SCHUNCK naar de leerling, maken hen nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en nodigen hen uit om deze met een open blik te bekijken. Leerlingen krijgen de ruimte om te experimenteren en we dagen hen uit om creatief en kritisch te denken. 

Wanneer je een reservering via 'Planned Culture' plaatst, weet je dus zeker dat jij en je leerlingen met een leuke, creatieve én leerzame activiteit aan de slag gaan!

Anne Jannes-9993s.jpg

Verstelwerk

Vind je in ons aanbod een activiteit of programma dat je aanspreekt, maar sluit het nét niet helemaal aan bij jouw wensen? Past het niet binnen het thema waar jullie met school op dat moment mee bezig zijn, of heb je iets leuks gezien maar past het niveau niet bij jouw groep?
Dan passen we de bestaande activiteit of het programma graag aan naar jouw wens. Dit noemen we 'verstelwerk'. De basis staat en is door ons getest, maar we passen kleine zaken aan om het helemaal bij jou en de leerlingen te laten passen. 

Maatwerk

Heb je een vraag, idee of wens, maar kun je hier niets over vinden in ons 'confectie aanbod'? Neem dan contact op zodat we samen een passend programma op maat kunnen ontwikkelen. Een maatwerk traject is een échte samenwerking tussen jouw school en SCHUNCK, waarbij we gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. 

Dans Judith_Anne Jannes.JPG

Waarom confectie, verstelwerk en maatwerk?

Het huidige SCHUNCK is gevestigd in het Glaspaleis in Heerlen. In de jaren '30 van de vorige eeuw wenste stoffenhandelaar Peter Schunck een modern winkelhuis met daarin genoeg ruimte voor open voorraden en plek om stoffen te kunnen uitrollen. Ook wilde hij veel daglicht om de geweven patronen van de stoffen goed tot hun recht te laten komen. Architect Frits Peutz ontwierp voor hem het zogenaamde 'Glaspaleis', waarin nu de multidisciplinaire culturele instelling SCHUNCK gevestigd is. 

Door in te spelen op deze geschiedenis, houden we stukjes van ons eigen erfgoed 'levend'. 

glaspaleis_1935 (1).bmp

Top