• 17 mrt 2022
KEITH & IK / EINDEXAMENEXPO

KEITH & IK / EINDEXAMENEXPO

  • 17 mrt 2022
Op zaterdag 12 maart vond de feestelijke opening plaats van de eindexamenexpo van het Bernardinuscollege, genaamd Keith & ik. De naam zegt het al: eindexamenleerlingen maakten kunst, geïnspireerd door het werk van Keith Haring. Sinds zondag is de tentoonstelling gratis geopend voor publiek.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Wethouder van onderwijs, jeugd, cultuur, erfgoed en wonen Jordy Clemens opende de tentoonstelling in aanwezigheid van de leerlingen, familie, vrienden en collega’s. Naar aanleiding van de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural, gingen de leerlingen H5 en V6 met het kunstvak 'beeldend' aan de slag met het maken van eigen werken. De thema's die zij als uitgangspunt gekozen hebben - beeldtaal, identiteit, de 'undergroundscene van New York' en de cross-over cultuur - zijn even divers als de kunstwerken die zij gemaakt hebben. De creatieve processen van de leerlingen hebben geleid tot uiteenlopende kunst, van schilderijen tot 3D-objecten en video’s.

De kunstwerken van de leerlingen zijn nog te bewonderen t/m 10 april 2022 in de Aad de Haas-zaal van SCHUNCK Glaspaleis.

Anne Jannes-5470.jpg

Anne Jannes-5427.jpg Anne Jannes-5415.jpg Anne Jannes-5467.jpg Anne Jannes-5462.jpg Fotografie: Anne Jannes

Top