• 16 jun 2022
Keith Haring de wijk in – update

Keith Haring de wijk in – update

  • 16 jun 2022
Al héél veel kinderen en jongeren hebben in ons museum kennis gemaakt met Keith Haring en zijn werken. En ook leerkrachten zijn veelal enthousiast. We merken dan ook dat veel scholen ook tijdens hun lessen verwijzen naar Keith Haring of zijn werken gebruiken als uitgangspunt voor bijvoorbeeld creatieve lessen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

En creatief zijn de leerlingen in Heerlen wel! Binnen het project ‘Keith Haring de wijk in’ werken vier scholen, onder leiding van een kunstenaar, aan een blijvend kunstwerk in hun school of wijk, geïnspireerd op het werk van Keith Haring.

Basisschool Tarcisius

Basisschool Tarcisius maakt samen met kunstenaar Nieke Lemmens menshoge figuren. De contouren hiervan tekenen zij net zoals Keith met dikke lijnen. Deze contouren worden in de kleuren van Keith Haring en de school beschilderd. Zo wilt de school de verbintenis leggen met de ‘bewoners’ van het nieuwe school gebouw: bs. Tarcisius, SO Catharina, de peuterspeelzaal en het INNOVO bestuur bureau.

basisschool De Ganzerik

Op basisschool De Ganzerik gaan de leerlingen, samen met kunstenaar Esther Bour, aan de slag met straatkunst en graffiti. Net als Keith gaan zij oude onderdelen van auto’s, zoals een motorkap en spatborden, omtoveren tot kunst. Dit doen ze niet alleen met spuitbussen, maar ook met markers. Ze hebben zich hierdoor laten inspireren door een werk van Keith, dat ook te zien is in de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural, in SCHUNCK. Het streven van de school is om de leerlingen te laten ervaren dat kunst ook een vorm van communicatie kan zijn.
De installatie die de leerlingen uiteindelijk creëren, krijgt een blijvende plek op school.

de Broederschool

Leerlingen van de Broederschool maken samen met kunstenaar Sàndor Sinko een lichtinstallatie waarin de verbinding gelegd wordt tussen spelende, bewegende figuren met daarin het jaartal 1922, wat refereert aan het 100 jarig bestaan van de school.

SO De Buitenhof

Samen met kunstenaar Marc van Soest zijn leerlingen van SO De Buitenhof gestart met het uitzagen van grote mensfiguren, gebaseerd op de figuren die Keith Haring maakte. Deze figuren schilderen ze in de vrolijke kleuren van Keith Haring en beplakken ze daarna met materialen die de leerlingen vinden op de straat. Het eindresultaat wordt geëtaleerd bij diverse winkeliers in het centrum van Heerlen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier.

Top