• 27 jan 2022
Inspiratiemagazine voor het onderwijs - Keith Haring dichtbij

Inspiratiemagazine voor het onderwijs - Keith Haring dichtbij

  • 27 jan 2022
Hier in Heerlen, in Parkstad, wordt het mogelijk om het werk van Keith Haring te ervaren, te beleven en te bewonderen. Zeker ook voor leerlingen en studenten. Voor hen bieden wij passende rondleidingen en workshops waarin we hen uitdagen om hun grenzen te verleggen, verder te kijken en nieuwe dingen te ontdekken.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Het magazine

Twee keer per jaar brengen wij een inspiratiemagazine uit voor het onderwijs. Via deze magazines willen we je meenemen in ons verhaal. We willen je laten zien wat ons beweegt en je inspireren. Dit doen we bijvoorbeeld door ons team aan je voor te stellen, vooruit te blikken op een tentoonstelling, of het vertellen van verhalen.

"Children know something that most people have forgotten"
Keith Haring

Verhalen vertellen

Binnen ons educatieve team heeft iedereen dezelfde passie: we gunnen het alle leerlingen om naar kunst te kijken, te beleven of zelf te maken, te verdwalen in een boek, plezier te maken door muziek te ervaren, te bewegen door te dansen en de wereld om zich heen te ontdekken en te begrijpen door erfgoed, architectuur en mediawijsheid. Dit doen we door het vertellen van verhalen. Verhalen uit boeken, verhalen over hedendaagse en moderne kunst, muziek, dans en modernistische architectuur. Verhalen over jezelf, anderen, de stad en haar verleden.

Lezen

Laat je daarom onderdompelen in ons verhaal, dat je voor een deel terugvindt in onderstaand inspiratiemagazine. Je kunt het downloaden door op de afbeelding te klikken.

Veel leesplezier!

cover onderwijsmagazine keith.jpg


Luisteren

Maar we willen zeker niet alleen vertellen. Luisteren is misschien nog wel belangrijker. Of nog beter; met elkaar in gesprek gaan! We willen graag weten waar wensen en behoeften vanuit het onderwijs liggen en we willen jou als leerkracht of docent het liefst al vanaf het begin betrekken bij de ontwikkeling van programma’s en activiteiten. Op deze manier willen we concrete antwoorden geven op jouw vragen om zo samen een kwalitatief hoogwaardig educatief programma te realiseren voor de disciplines architectuur, museum (beeldende kunst), dans, erfgoed, media(wijsheid), literatuur, taal- en leesbevordering en muziek.

Keith Haring

Vanaf 8 maart 2022 presenteren wij de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural, waarin het vroege werk van Keith haring wordt getoond. Iedereen herkent zijn werk wel als je het ziet; snelle, vloeiende en zelfverzekerde lijnen die constant in beweging lijken te zijn. Wij zijn er heel trots op om een tentoonstelling te mogen maken waarin een aantal originele werken van Keith Haring te zien zijn.

Vorige uitgaves

Wil je ons vorige onderwijsmagazine nog eens bekijken? Deze vind je via onderstaande knop.
Ga naar het onderwijsmagazine 'Kwaliteit wint altijd'.

Top