• 14 jul 2022
Cultuureducatieweek in SCHUNCK

Cultuureducatieweek in SCHUNCK

  • 14 jul 2022
Van maandag 11 tot en met donderdag 14 juli vond voor de leerlingen van groepen 5 en 6 van alle Heerlense basisscholen de cultuureducatieweek plaats.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De cultuureducatieweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum, Parkstad Limburg Theaters en wij als SCHUNCK werken mee aan dit project.

Terug naar het verleden

Scholen konden kiezen uit een uitgebreid programma; een rondleiding door het Nederlands Mijn Museum, een workshop drama in het Parkstad Limburg Theater, het programma 'Appletje eitje Romeintje' bij het Thermenmuseum, samen met de Vondst of één of meerdere programma's bij SCHUNCK; SCHUNCK Ge(K)raakt, een literatuurworkshop of een bezoek aan de tentoonstelling Keith Haring; Grace House Mural. De dag eindigde met een voorstelling bij Parkstad Limburgs Theaters: ‘’De Tovenaar van Oz.’’ In totaal ontdekten 575 leerlingen op deze manier het hele verhaal van Heerlen; van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu.

Het officiële persbericht lees je hier. 

Top