• 07 okt 2022

SCHUNCK op de Nederlandse Dansdagen

  • 07 okt 2022
Op de 25ste editie mochten dansers van SCHUNCK in de spiegeltent hun mooves vertonen. Bovenstaand een fotoverslag van deze mooie performances.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De dansers
Leerlingen van Stephanie Rijpkema (Judith Pieters uit de les Klassiek ballet 7 / Modern Beginners) en Christina Klinkers-Cuijpers (de groep Klassiek ballet niveau 5) dansten een choreografie laten uit de voorstelling voorstelling SCHUNCK Dans(t) met Keith Haring. De voorstelling was geïnspireerd op het werk van Keith Haring, zijn leven en zijn vrienden en werden tot leven gebracht op het podium middels deze choreografieën.

De Nederlandse Dansdagen
De Nederlandse Dansdagen is een organisatie die zich inzet voor de Nederlandse dans. Met als hoogtepunt een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in en vanuit Maastricht. In de eerst week van oktober wordt een scala aan dansvoorstellingen en het beste van de Nederlandse dans getoond: van 'klassiek' tot 'urban' van 'avant garde' tot 'moderne dans'. Het programma van de Nederlandse Dansdagen representeert hiermee de diversiteit van het Nederlandse dansaanbod en toont belangwekkende ontwikkelingen in de Nederlandse dans: van opvallend werk van jonge choreografen tot indrukwekkende voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen.

De Danstent op het Vrijthof was dé ontmoetingsplek en showcase voor iedereen die danst in Maastricht. Een hoogtepunt in deze zin was het OPEN PODIUM op zondag, waar meer dan 100 dansers van 17 verschillende dansscholen en dansgroepen, maar ook het verborgen danstalent, zich aan de stad kunnen laten zien. Alle stijlen en leeftijden kwamen aan bod in deze intieme happening van de Maastrichtse dans, die het plezier vierde dat dans ons kan geven. Zo stond ook SCHUNCK Muziek en Dans op het podium van de Nederlandse dansdagen.

Top