• 22 mei 2023
Credits: Nicole Feijen

Samen muziek maken is leuker!

  • 22 mei 2023
Op 26 mei gaat het jaarlijkse Young Brass-programma weer van start. Zeven weken lang maken leerlingen van basisschool Sint Martinus in Heerlen, muziekvereniging TOG Welten-Heerlen én coaches van SCHUNCK Muziek en Dans samen muziek.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Young Brass 

Op vrijdag 12 mei vond de introductieles van het Young Brass-programma op Basisschool Sint Martinus plaats, een samenwerking tussen SCHUNCK Muziek en Dans en muziekvereniging TOG Welten-Heerlen. Kinderen uit groepen 5 tot en met 8 kiezen uit verschillende muziekinstrumenten, zoals dwarsfluit, klarinet, hoorn en slagwerk, en krijgen hierin op een laagdrempelige manier les.

De instrumenten worden door de muziekvereniging in bruikleen gegeven, zodat de kinderen ook thuis kunnen oefenen. Een mooie manier om kinderen te enthousiasmeren voor het maken van muziek. Ze krijgen vanaf vrijdag zeven weken les en het traject wordt afgesloten met een presentatie in samenwerking met de jeugdharmonie van TOG Welten-Heerlen.

Young Brass TOG Welten 1

Credits: Nicole Feijen

“De Sint Martinus-leerlingen zijn dolenthousiast en er is dan ook veel animo voor de verschillende muziekinstrumenten. Al zeker tien jaar werken we met veel plezier samen met TOG om dit prachtige initiatief vorm te geven en de passie voor samen muziek maken over te brengen op volgende generaties”, aldus Henk Haan, coach bij SCHUNCK Muziek en Dans.

TOG Welten-Heerlen

Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen (TOG) is een muziekvereniging met een harmonieorkest, een jeugdorkest, een blaaskapel en ad-hoc ensembles. Ook geeft de muziekvereniging de mogelijkheid tot het volgen van muzieklessen die worden verzorgd door SCHUNCK muziekcoaches. 

Wil je meer weten over deze samenwerking of zelf een instrument leren spelen? Neem dan contact op met SCHUNCK Muziek en Dans of bekijk ons aanbod

Top