• 04 mrt 2022
Luister naar de muziek van Keith Haring's mixtapes
Muna Tseng and Tseng Kwong Chi, Mudd Club, New York, 1980 Gesigneerde vintage Polaroid afdruk van fotomontage. Foto: Tseng Kwong Chi © Muna Tseng Dance Projects, Inc.

Luister naar de muziek van Keith Haring's mixtapes

  • 04 mrt 2022
De vrienden en geliefden van Keith Haring, onder wie Juan Dubose, Larry Levan en Nicola Guiducci, maakten tussen 1983 en 1990 verschillende mixtapes voor hem. Deze mixtapes zijn opgenomen in de archieven van de Keith Haring Foundation en gedigitaliseerd.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De muziek is een eerbetoon aan de levendige en creatieve omgeving waarin hij leefde en vat een magische tijd in de geschiedenis van New York City samen. De mixtapes bestaan grotendeels uit disco, early house en New York garage.

Deze mixtapes werden geschonken aan Haring door vrienden en geliefden, en speelden regelmatig in zijn studio. Ze bevatten de sissen, krassen en andere artefacten van DIY analoge opnames die gedurende een aantal jaren door Haring bewaard zijn. De cassettes, ontstaan in en erkentelijk aan queer- en transgemeenschappen, weerspiegelen een vitale periode in het sociale en culturele milieu van New York en Haring. 

Top