• 03 mei 2022
Kortlopende cursussen gaan weer van start

Kortlopende cursussen gaan weer van start

  • 03 mei 2022
Vanaf mei starten er weer drie korte cursussen bij SCHUNCK Muziek- en Dans: Blues Bakermat, Samen Zingen en Muziek Beluisteren.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

blues bakermat van de pop en rock

In zes lessen gaan pianisten leren improviseren. We richten ons op het improviseren met behulp van vaststaande riffs en de bluesladder. We gaan daarbij met noten, maar ook zonder noten, dus audiovisueel, te werk, afhankelijk van de behoefte van de cursist.

Doel is je eigen blues te leren spelen, zonder noten, uit de losse pols! Aan bod komen riffs, bluesladder, linkerhandpatronen ontleend aan de boogie, walkingbass-patronen, call and answer, improvisatie en drone-notes!

Schrijf je in

samen zingen

Zingen is leuk, leerzaam en gezond! In deze cursus leer je, in een groep, de grondbeginselen van goede zangtechniek en wordt er gezamelijk aan (meerstemmige) popliedjes gewerkt.

Schrijf je in

Muziek beluisteren

Ga op reis door de wereld van klassieke muziek! Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) en Felix Mendelssohn-Bartoldy (1809-1847) staan in deze kortlopende cursus centraal. Twee 'groten' uit de muziekgeschiedenis passeren de revue. Tijdens de lessen leer je op een andere manier naar muziek luisteren. Zoals Gustav Mahler het verwoordde: "Das wichtigste in der Musik steht nicht in den Noten". Laat je meenemen op de golven van deze fantastische kunstvorm. 

Schrijf je in

Top