• 10 feb 2022
Cursisten SCHUNCK Academy bezoeken Conservatorium Maastricht

Cursisten SCHUNCK Academy bezoeken Conservatorium Maastricht

  • 10 feb 2022
Vorige week bezochten de SCHUNCK Academy cursisten het Conservatorium Maastricht. Ze namen deel aan meerdere lessen en maakten kennis met de verschillende vakopleidingen, docenten en studenten.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De SCHUNCK Academy muzikanten werden in de ochtend opgedeeld in twee groepen. Drie cursisten namen deel aan de actieve lessen theorie(leer) bij Junior Jazz. De andere twee cursisten brachten een bezoek aan een pianoles en woonden een bezoek van een Junior Classical student Cello en een Master student bij.

SCHUNCK Academy bezoekt Conservatorium Maastricht 2

Rond het middaguur organiseerde Kunstbende een informatiesessie. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Met de wedstrijd Kunstbende worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

“Het was erg gaaf om de sfeer te proeven in een van de conservatoria waar ik en medecursisten van de vooropleiding binnenkort auditie gaan doen.


Iedere school, en dus ook ieder conservatorium, heeft een unieke vibe. Het is belangrijk dat je hiermee rekening houdt met je studiekeuze. Je moet je natuurlijk wel thuis voelen op de plek waar je als student veel van je tijd gaat doorbrengen.”

Tijdens het middagprogramma hebben de SCHUNCK Academy muzikanten samen met 13 anderen muziek gemaakt. Hierbij kwamen drie verschillende jazz nummers aan bod, waarbij iedereen de mogelijkheid kreeg om met zijn of haar eigen instrument mee te spelen.

SCHUNCK Academy bezoekt Conservatorium Maastricht 1

Onze muzikanten toonden hun creativiteit en talent bij het spelen van deze voor hen onbekende nummers. Mede door de enthousiaste en helpende houding van de leerlingen en docenten van het conservatorium werd dit een geslaagde middag.

“Wat vooral heel fijn was, is dat de lessen verliepen als normaliter. Tijdens de lessen hebben we dus echt met andere leerlingen gewerkt aan verschillende muzikale skills en muziekstukken. Dat maakte deze dag leerzaam, leuk en gezellig.


Aan het einde van de dag heb ik ook nog even de kans gekregen om een (jazz)blues te jammen met een aantal leerlingen van de voorbereidende klas. Dat laat maar weer zien hoe snel muziek verbindt!”

Het was een informatieve, actieve en gezellige dag, waarbij de SCHUNCK Academy muzikanten een goed beeld kregen van een eventuele studie aan het Conservatorium Maastricht.

Top