Margot Dicke

Margot Dicke

De 33-jarige Margot Dicke is geboren in Alkmaar en drie jaar geleden voor de liefde verhuisd naar Limburg. Na het afronden van de musicalopleiding aan DAPA te Den Haag is ze een eigen zangschool begonnen. Al zes jaar geeft ze fulltime zangles en treed daarnaast veel op met haar popduo Mar&Lee. Naast het zingen heeft ze ervaring in theaterproducties en zelfs voor de camera. Wellicht heb je haar al eens in een tv-reclame voorbij zien komen?

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Een rockavontuur!

In ‘EVE, storm is coming’ vertolkt zij de rol van Lisa Carpenter, de moeder van Eve. En dat is voor haar een eerste keer om een moederrol te spelen. Ze put haar ervaring uit het bonus-moederschap dat ze sinds vier jaar heeft over drie hele lieve kinderen.

“Een leerling attendeerde mij op de oproep in de krant. Ze vond het echt wat voor mij en ik werd gelijk heel erg enthousiast en heb mij aangemeld voor de audities. En zo geschiedde het!”

Margot had nog geen ervaring in het rockgenre voordat ze aan dit avontuur begon. “Maar ik wilde toch erg graag deze ervaring op doen! Ik vind het leuk om een uitdaging aan te gaan en nieuwe dingen zijn vaak mijn inspiratie.”

Haar levensmotto: ‘alles kan en bij twijfel juist doen!'

“Als je iets lastig vindt of eng, ga het dan juist aan, probeer het allicht, want uit nieuwe ervaringen leer je veel en maak je nieuwe herinneringen.”

En met die attitude is ze ook in het diepe gesprongen bij het oprichten van haar eigen zangschool. Haar vaste andere baan opzeggen en volledig op de muziek richten is een grote sprong en iets waar ze ongelofelijk trots op is. “Als je echt graag wilt en je kan je ervoor inzetten dan is het heel gaaf als het lukt!”

Margot Dicke foto (1).jpg

Dit gaat natuurlijk nooit zonder vallen, opstaan en de nodige leermomenten. Met een grote glimlach beschrijft ze een van haar leermomenten. “Ik trad op met mijn popduo in een chique restaurant en wilde mijn microfoonkabel iets verlengen in mijn hand. Zodra ik de microfoon omhoogtrok, schrok het hele restaurant zich rot en greep naar zijn oren. Ik trok de microfoon natuurlijk recht voor de boxeninstallatie en een enorme luide piep was het gevolg. Dit was voordat we zouden beginnen, dus een lekkere binnenkomer!”

Wat sprak jou aan in de rockopera ‘EVE, storm is coming’ ?

“Allereerst vind ik het superleuk, omdat je niet zo vaak hoort over een rockopera. Het is iets unieks! Zeker in Nederland.”

Ze vindt niet alleen het verhaal maar ook het concept uniek. Het inzetten van regionaal talent, zowel amateur als professioneel. Samen optreden met een groot orkest en koor.

“Daarnaast vind ik het verhaal heel mooi. Het is iets van deze tijd en kan op veel verschillende manieren worden geïnterpreteerd, maar met het doel ons wakker te schudden. Rockopera ‘EVE, Storm is coming’ heeft een belangrijke boodschap. Door de grote invloed van technologie veranderd de manier waarop we ons leven leiden en keuzes maken. We raken daarbij steeds verder verwijderd van ons gezond verstand, diep contact met elkaar en onze pure planeet. Dit stuk zet je aan tot denken!”

Top