Marc Joosten

Marc Joosten

Marc Joosten vertolkt de rol van Doc Allbright in rockopera ‘EVE, Storm is coming'. Van beroep is hij contactlensspecialist, maar hij is al sinds zijn tiende bezig met muziek en theater. Naast zijn opleiding aan de Theaterschool Nijmegen, heeft hij de regieopleiding aan Toneelacademie Maastricht gedaan. Hij speelt gitaar, zingt in lokale bandjes en produceert zelfgeschreven muziektheater. Zijn laatste project was ‘Tommy in het plat’.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Theater stroomt door zijn bloed

Als kennis van Hans Lenssen – de componist van ‘EVE, Storm is coming’ – volgde hij dit project al een tijdje. Zodra SCHUNCK van start ging met de productie van deze rockopera, tipte Hans hem voor de rol van Doc Allbright. Na een uitmuntende auditie werd de rol aan Marc toegewezen.

“Doc Allbright is een man die alleen oog heeft voor zijn eigen passie en uitvinding, en daarbij empathie en zelfreflectie volledig uit het oog verliest. Een heerlijke vrije rol, die het verhaal nog schrijnender maakt. Ik doe mee omdat het waanzinnig gaaf is om met een groot orkest in een groot theater te zingen en acteren. Een kans om met nieuwe gepassioneerde mensen een productie op de planken te brengen en daaruit weer veel te leren.”

Marc is het meest trots op zijn gezin, zijn (bonus)kinderen. En leeft hen voor hoe veerkrachtig en positief in het leven te staan. “Geniet nu en zoek een balans tussen werk en privé. Je hebt namelijk geen invloed op wat er gebeurt, wel hoe je ermee omgaat.” Zijn levensmotto is dan ook: ‘Later is al lang begonnen.’

Marc Joosten - doc Allbright.jpg

Top