Lynn van Sleeuwen
Rita Kuenen Fotografie

Lynn van Sleeuwen

De 17-jarige Lynn van Sleeuwen uit Horst vertolkt de titelrol EVE in de gelijknamige theaterproductie ‘EVE, Storm is coming’. Dit is voor haar een eerste keer dat ze aan zo'n grote productie meedoet. Volgend jaar start ze met de opleiding muzikant aan het Rock City Institute in Eindhoven. Al jaren speelt ze gitaar en heeft ze zangles. Zo heeft ze ook meegedaan aan Kunstbende en Popsport.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

“Muziek is iets wat ik super graag doe. Ik zing en speel gitaar maar ik luister ook naar muziek. Nothing but Thieves is een supergave band die ik in november live ga zien. Zij inspireren mij.”

Later hoopt ze vaker met bandjes te kunnen spelen en durft zelfs te dromen over touren met een band. Maar voor nu verheugt ze zich op ‘EVE, Storm is coming’.

Haar opa en oma hadden gelezen dat Hans Lenssen deze rockopera had geschreven en dat je daarvoor auditie mocht doen. “Ik dacht: laat ik auditie doen voor achtergrondzangeres of voor het koor, want daar kan ik veel van leren. En ik had geluk! Ik kreeg de hoofdrol!”

Trots vertelt ze dat ze twee jaar geleden optrad bij de zomerparkfeesten in Venlo. “Dat was het leukste optreden dat ik ooit gedaan heb.”

1431802.jpg

Doorzettingsvermogen

“Ik heb het altijd heel moeilijk gevonden om in de aandacht te staan en op het podium te klimmen. Maar ik wilde altijd zo graag op dat podium muziek maken dat ik me steeds weer aanmeldde om mee te doen. Dan kreeg ik spijt en durfde ik niet. Steeds moest ik mezelf overwinnen. En iedereen moest me duwen. Maar als ik het dan weer gedaan had, was ik zo trots op mijn overwinning. Het gaat steeds beter en ik ben al best ontspannen nu voor een optreden. Ik heb geleerd dat als je echt iets wilt, je gewoon door moet zetten. En opeens lukt er dan heel veel.”

Zo zie je maar, met een beetje doorzettingsvermogen sta je misschien net als Lynn in een theaterproductie te stralen.

Lynn is supertrots dat ze naast de andere hoofdrolspelers, het orkes, de dansers, het koor, Hans, Panda en alle mensen achter de schermen, mag meewerken aan ‘EVE, Storm is coming’.

“Zoveel mensen doen mee om hier iets geweldigs neer te zetten. Je ziet hoe leuk iedereen het vindt en hoe trots iedereen is hieraan mee te doen. Een verhaal dat zo vol passie verteld wordt wil je echt niet missen!”

Top