Hans Lenssen
Rita Kuenen Fotografie

Hans Lenssen

De 54-jarige Hans Lenssen uit het Noord-Limburgse Horst is de componist en tekstschrijver van ‘EVE, Storm is coming’. Al sinds zijn veertiende speelt hij in allerlei bandjes, waarmee hij overwegend eigen werk maakte met teksten van zijn hand. Ook de ideeën voor de muzieklijnen kwamen uit zijn koker.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Wij vroegen Hans wat hem inspireert?

“Als je luistert naar de composities zul je merken dat ik wel beïnvloed ben door mensen als David Bowie en Roger Waters. Maar Muse heeft een grote indruk op me gemaakt. Daar heb ik ook wel wat van meegenomen in de creatie van ‘EVE, Storm is coming’.

Als creatieve duizendpoot, opgeleid als grafisch ontwerper houdt hij er van een evenwichtig beeld samen te stellen, een tekening, een foto of zelfs een 3D vorm. Hij trekt dit ook door naar het schrijven.

“Ik heb altijd songteksten en gedichten geschreven waarbij ik het een uitdaging vind om met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk te zeggen. Ik kan de ene keer uren denken over één zin, een andere keer vloeit een complete tekst ineens uit mijn pen.”

Hans Lenssen.jpg

Rond zijn zestiende begon het idee te leven ooit een rockopera te willen schrijven. Grote voorbeelden waren daarbij Tommy van The Who en The Wall van Pink Floyd. Dit idee komt nu tot uiting in ‘EVE, Storm is coming’ en heeft dus zo’n kleine 40 jaar kunnen rijpen.

Hij is ongelofelijk trots op zijn geesteskind ‘EVE, Storm is coming’ en kan niet wachten totdat het op 8 oktober in het theater in wereldpremière gaat.

“Vooral het feit dat het idee al door SCHUNCK opgepikt werd voordat ik het zelf afgerond had vond ik magisch. Dat heeft me een enorme boost gegeven tijdens het schrijfproces.”

Waarom volgens Hans niemand deze rockopera mag missen?

“Omdat je dan later tegen iedereen kunt zeggen: ‘Ik was erbij toen deze rockopera voor het eerst op het toneel tot leven kwam!’”

Top