Daan Hogevonder
Rita Kuenen Fotografie

Daan Hogevonder

In de rockopera ‘EVE, Storm is coming’ zien we de 30-jarige Daan Hogevonder op het toneel verschijnen als Dick Tate. Afgelopen mei is hij begonnen als teamleider op het Were Di in Valkenswaard, maar van origine is Daan gestart als docent wiskunde in Eindhoven. Naast zijn werk voor de klas heeft hij aan een aantal muziektheaterproducties meegedaan, zoals Kopzorgen, Jesus Christ Superstar en ook de productie Wonderful Town van SCHUNCK twee jaar geleden. “Ik vind het ontzettend leuk dat ik dit jaar weer betrokken ben bij deze volledig nieuwe rockopera, een mooie uitdaging!”

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Een passie voor zang en theater

Al lange tijd is Daan naast zijn werk in het onderwijs bezig met muziek en theater. “Het is voor mij een perfecte balans: waar ik bezig ben met een hobby welke mij mooie lessen leert die ik in mijn werk weer kan gebruiken.” Het vinden van deze mooie combinatie tussen zijn dagelijks leven en zijn passie is iets waar hij trots op is. “De kans om met dit soort voorstellingen mee te mogen doen en de inzet te leveren voor zoiets moois, is iedere keer weer een fantastische tijd!”

daan hogevonder (1).jpg

Daan en rockopera ‘EVE, Storm is coming’

Hij wist dat SCHUNCK audities hield voor de nieuwe productie ‘EVE, Storm is coming’. Maar naast zijn nieuwe baan durfde hij het nog even niet aan om mee te doen. Alsof het zo moest zijn heeft hij zijn werk fijn kunnen starten alvorens hij werd benaderd om de rol van Dick Tate te vertolken. “Ik heb het even laten bezinken en toen ik merkte dat ik er weer helemaal enthousiast van werd, kon ik geen nee zeggen!”

“Het is een spektakel waar SCHUNCK als muziekinstituut van de regio Parkstad laat zien welk talent het in huis heeft of weet aan te trekken om een supertoffe ongeëvenaarde voorstelling neer te zetten. Het is een volledig nieuwe rockopera. Geen cd’s om te luisteren. Geen rol die je kunt bestuderen. Je hebt echt de kans om zelf de starter te zijn van iets nieuws!”

Top