SCHUNCK Winterconcerten

SCHUNCK Winterconcerten

  • Wat muziekendans homepage
  • Wanneer 17 dec 2022 t/m 18 dec 2022 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Tijdens het openingsweekend van Wintertijd Heerlen organiseert SCHUNCK Muziek en Dans winterconcerten in het Glaspaleis.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 0,-

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

SCHUNCK Winterconcerten

Zaterdag 17 en zondag 18 december vinden de winterconcerten weer plaats in SCHUNCK Glaspaleis. Tientallen Heerlense muziekverenigingen, koren en ensembles treden op tijdens deze feestelijke winterconcerten. Het is inmiddels traditie geworden: zo'n 500 muzikanten die het centrum van Heerlen in kerstsferen brengen met zang en muziek vanuit het Glaspaleis.

Alle optredens zijn gratis te bewonderen. Dus loop het Glaspaleis eens binnen en luister en geniet van de prachtige klanken van deze zangers en muzikanten.

SCHUNCK winterconcerten programma 17 december

Rockkoor Forever Young Parkstad

Rockkoor Forever Young Parkstad is een 65+ koor met, zoals de naam al doet vermoeden, een repertoire bestaande uit voornamelijk rocknummers van onder andere Brian Adams, The Eagles, Tina Turner en Queen. Het koor is in 2018 opgericht en trad voornamelijk op in buurthuizen, verzorgingshuizen en voor de ouderenbond. Hun laatste optreden vond afgelopen 6 oktober plaats in Zorgcentrum Elvira in Amstenrade.

Mede dankzij dirigente Christianne Neven vonden de afgelopen jaren de repetities plaats via Zoom. Het koor onder leiding van dirigente Christianne Neven telt ondertussen 35 leden en repeteert iedere donderdag van 14:00 uur tot 16:00 uur in De Caumerbron.

Gemengd koor Parkstad

Het Gemengd koor Parkstad bestaat al sinds 28 mei 1928. Met hun veelzijdig repertoire - van musical en opera tot gospel en modern - treden zij op meerdere podia in de regio op. Ook organiseren zij onder leiding van Harrie Wijenberg om het jaar een adventsconcert.

Popkoor Thirdwing

Met meer dan 50 enthousiaste leden en onder de muzikale leiding van dirigent Mischa Hendriks geeft popkoor Thirdwing spetterende optredens - met eigen liveband - in de regio Parkstad Limburg en ver daarbuiten. Actuele popmuziek vormt de basis van het afwisselende repertoire. De originele, eigentijdse arrangementen, gecombineerd met het volle geluid van popkoor Thirdwing, maken ieder evenement tot een unieke gebeurtenis.

The Young Voices

Dit dynamische en ondernemende koor won in 2008 de eerste prijs op het Limburgs Koren Festival. Voorheen een jongerenkoor uit Voerendaal, nu een koor wat met hun repertoire en leeftijd de brug weet te slaan naar de klassieke gemengde koren. Onder leiding van Gerald Wijnen werken ze hard aan hun muzikale talenten.

SCHUNCK Strijkensemble

Onder muzikale leiding van Patrick Heckmanns speelt het SCHUNCK Strijkensemble een divers repertoire, van klassieke werken tot film- en musicalmuziek, welke ze speciaal tijdens de winterconcerten garneren met enkele kerstliedjes. Dit ensemble bestaat uit 10 enthousiaste muzikanten, waaronder violisten, cellisten en één contrabassist.

Koninklijk Heerlens mannenkoor St. Pancratius

Opgericht in 1878 is het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius met bijna 50 actieve leden een van de grotere mannenkoren van de regio. Met een roemrijk verleden en onstuitbare creatieve energie onderscheiden ze zich in hun muzikale prestaties. Dit gezellige koor van hoog niveau zal onder leiding van dirigent Anton Kropivšek en pianiste Augustine Boshouwers het Glaspaleis vullen met warme klanken.

SCHUNCK winterconcerten programma zondag 18 december

Heerlense Oratorium Vereniging

De HOV bestaat al bijna 75 jaar en heeft op dit moment ruim 80 leden. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit klassieke grote werken, zoals de Matthäus Passion van J.S. Bach. Op dit moment repeteren ze een Litaniae van Mozart, de Koorfantasie van Beethoven en Lauda Sion van Mendelssohn onder leiding van dirigent Emmanuël Pleijers en repetitor Paul Huijts.

SCHUNCK Volwassenenensemble

Het volwassenenensemble van SCHUNCK Muziek en Dans bestaat uit een groep enthousiaste personen die op latere leeftijd het plezier aan muziek maken ontdekten. Op zoek naar de mogelijkheid om op een ontspannen en plezierige manier samen te spelen, vonden ze hun heil bij dit ensemble onder leiding van Harry Schaeps. De te spelen muziek wordt speciaal voor hen gearrangeerd, aangepast aan ieders niveau, van laagdrempelig tot (ver)gevorderd, met een zeer afwisselend repertoire. Er is altijd plek voor meer musici in dit ensemble, dus loop gerust binnen tijdens een repetitie op woensdagavond (oneven weken) tussen 19:00 en 20:00 uur in het Glaspaleis.

Sing4Joy

Dit uit Hoensbroek afkomstige zangkoor bestaat dit jaar alweer 35 jaar. Onder leiding van Marcel Kleinjans repeteren ze iedere woensdagavond in de Vlieger in Hoensbroek.

Vocalgroup Magan

Vocalgroup Magan bestaat al ruim 50 jaar en heeft zijn oorsprong in het prachtige en pittoreske dorp Mechelen, midden in het Limburgse Heuvelland. Deze groep van 28 zangers en een 5-koppig combo staat onder leiding van Jo Smeets. Het repertoire laat zich lastig omschrijven maar we doen een poging: eigentijdse popsongs, die niet meteen voor de hand liggen. Tijdens de SCHUNCK-winterconcerten neemt Vocalgroup Magan je mee langs werken van onder andere Elbo, Agnes Obel en Sting.

Popkoor Incomplete

Popkoor Incomplete is hét popkoor van SCHUNCK Muziek en Dans en bestaat uit 15 enthousiaste zangers en coach Gwen van Genderen. Gedurende het jaar werken ze aan pop-, rock-, film- en musicalmuziek. Tijdens de Winterconcerten laten ze een warm kerstrepertoire horen, met muzikale begeleiding van hun coach.

Top