*uitverkocht* Jazz concert ‘a tribute to Miles Davis’

*uitverkocht* Jazz concert ‘a tribute to Miles Davis’

  • Wanneer 23 jun 2022, 20:00 - 22:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 7,50
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Het jazz concert ‘a tribute to Miles Davis’ vindt donderdag 23 juni plaats in het auditorium van SCHUNCK Glaspaleis.
  • Waar SCHUNCK Glaspaleis
  • Prijs 7,50

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Dit educatieve jazz concert toont de ontwikkeling van jazz in de vorige eeuw door middel van een jazzcombo welke stukken speelt uit het repertoire van Miles Davis.

Miles Davis

Als trompettist was Miles Davis uniek vanwege zijn fantastische melancholische geluid, zijn prachtige met weinig noten gespeelde melodielijnen en zijn gebruik van de ‘harmon-mute’. Velen weten niet dat Miles Davis als leider van talloze ensembles sinds 1940 een enorme invloed heeft gehad op de ontwikkeling van jazz. Hij had een gigantisch talent voor ontwikkeling en vernieuwing. Op elk van zijn stijlperioden had hij een carrière kunnen bouwen. Maar zodra hij een nieuwe speelwijze had ontdekt, verveelde hem die snel en ging hij op zoek naar iets nieuws.

Jazz concert

In samenwerking met Heerlen Jazz brengen Geert Roelofs (drums), Pieter Vermeulen (gitaar), Tim Paters (saxofoon), Jo Didderen (bas), Gero Körner (piano) en Marc Huynen (trompet) zijn repertoire ten gehore.

Kom jij je ook laten inspireren met dit educatieve jazz concert op donderdag 23 juni? Koop dan snel je kaartjes en verzeker jezelf van een avond in het teken van Miles Davis.

Top