AMeeZing SCHUNCK

AMeeZing SCHUNCK

 • Wat muziekendans
 • Wanneer 05 feb 2023, 12:30 - 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis
 • Prijs 35,-
 • Contact naam
 • Meld je aan
 • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
AMeeZing SCHUNCK vindt plaats op zondag 5 februari. Een leuke middag met zangworkshops voor ervaren én onervaren zangers.
 • Waar SCHUNCK Glaspaleis

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Hou jij van zingen? Wij ook! Vooral als we samen met anderen kunnen zingen. Kom dus naar AMeeZing SCHUNCK, een middag met zangworkshops voor ervaren én onervaren zangers en zangeressen. Drie professionele en enthousiaste workshopleiders staan garant voor een muzikale zondag.

Meld je aan

Hoe ziet de workshop dag eruit?

We starten de dag om 12:30 uur 's middags met de eerste workshopronde. Na een korte pauze – met koffie/thee en een broodje – start de tweede workshopronde om 14:45 uur. Vanaf 16:30 zullen alle cursisten samen een presentatie geven in de centrale hal van het Glaspaleis.

Drie muzikale workshops

Je maakt vooraf een keuze voor twee van de drie workshops:

 • Musical / Gwen van Genderen
 • Spirituals / Jo Annemans
 • Vive la France / Ghislaine Mommer

Een aantal weken voor de workshop krijg je van ons een digitaal formulier om jouw voorkeuren door te geven. Afhankelijk van ervaring en toonsoort wordt de indeling gemaakt door de workshopleiders. Op de dag zelf krijg je te horen welke workshop je daadwerkelijk volgt en ontvang je hiervoor de bladmuziek.

Musical

Er zijn verschillende soorten musicals zoals klassiek, film, jukebox en hiphop. Ze hebben allemaal één ding gemeen: het verhaal wordt verteld door middel van zang, dans en toneel.

In deze workshop ligt de focus op de zang. We gaan meerstemmig aan de slag met een dramatische ballad en een vrolijk uptempo nummer. Je leert waar de nummers over gaan, wat hun rol is in de musicalproductie en wat dit betekent voor jouw stemgebruik. Het is voor deze workshop niet nodig ervaring met (musical)zang te hebben.

Ghislaine Mommers - AMeeZing Projects x SCHUNCK

Spirituals

“Swing low, sweet chariot”, “Sometimes I feel like a motherless child” en “Nobody knows the trouble I've seen” zijn slechts een paar voorbeelden van dit muziekgenre. Het is een stijl van liederen afkomstig uit de Verenigde Staten en gemaakt door Afro-Amerikanen. Het beschrijft het zware leven van de slavernij, waarmee de tot slaaf gemaakte mens troost vond in eenvoudige melodieën met een swingend ritme.

Met deze workshop gaan we terug naar de Amerikaanse katoenvelden van waar pijn en verdriet zich versmolt met hoop en houvast. Een intense zangbeleving, met het behouden van onze goede ‘spirit’.

Jo Annemans - AMeeZing Projects x SCHUNCK

Vive la France

Het Franse chanson is terug, en hoe! Klassiekers van Jacques Brel en Charles Aznavour doen het nog steeds goed in de hitlijsten, afgewisseld met prachtige chansons van Stromae en Zaz.

Tijdens de zangworkshop ‘Vive la France’ worden bekende en minder bekende chansons meerstemmig gezongen. Allez, chantez! Kennis van de Franse taal is niet nodig om deze workshop te volgen.

AMeeZing Projects

Kom samen een middag heerlijk zingen, swingen en genieten! Voor deze dag werkt SCHUNCK samen met AMeeZing Projects: een laagdrempelig internationaal initiatief voor zangers om te leren zingen in groepsverband.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via muziekendans@schunck.nl.

In samenwerking met: AMeeZing Projects

AMeeZing logo 1200x1200.png

Top