SCHUNCK museum
Het SCHUNCK Glaspaleis tijdens de tentoonstelling Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA, 2021. Foto: Gert Jan van Rooij

SCHUNCK museum

SCHUNCK is een museum voor hedendaagse moderne kunst en architectuur in Heerlen. Het museum biedt in én vanuit het monumentale Glaspaleis een rijk aanbod aan tentoonstellingen, lezingen, debatten en bijzondere projecten.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Dit gebeurt vanuit drie krachtbronnen: hedendaagse beeldende kunst, architectuur en de SCHUNCK Collectie moderne en hedendaagse kunst. Het resultaat is een gevarieerd en gedurfd programma voor beleving en inspiratie; een plek voor innovatie, experiment en beeldvorming.

Onze inhoudelijke focus is gericht op stedelijke beleving. Deze wortelt in de architectuur en kunst van de 21ste eeuw, én in culturele erfenis die bepalend is voor de bouw en het behoud van het Glaspaleis: het modernisme en avant-garde tijdens de hoogtijdagen van de Nederlandse mijnbouw. De SCHUNCK Collectie, voorheen gemeentelijke collectie Stadsgalerij Heerlen, neemt hierbij een centrale plaats in. De uitkomst van zeventig jaar ononderbroken verzamelen biedt een spiegel van onze culturele erfenis, binnen én buiten de mijnstreek.

Top