• 10 jun 2022
SCHUNCK en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteren: Bouwen vanuit de Bodem

SCHUNCK en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteren: Bouwen vanuit de Bodem

  • 10 jun 2022
Op 30 juni vindt er bij SCHUNCK Glaspaleis een inspiratiesessie plaats voor eenieder die bezig is met bovengrondse (sub)stedelijke ontwikkelingen, maar tegelijkertijd aan de toekomstbestendigheid van de grond daaronder werkt. Bij deze open oproep 'Bouwen vanuit de Bodem' presenteren Peter Veenstra (LOLA Landscape Architects) en Selvatico (Heerlen Rooftop Project) twee bijdragen rondom dit vraagstuk.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Een vitale ondergrond is onmisbaar voor een toekomstbestendige aanpak van de verstedelijkingsopgave. Daarom is er de open oproep Bouwen vanuit de Bodem, van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Deze subsidieregeling stelt ontwerpers, overheden, organisaties, deskundigen en burgers in staat om samen te werken aan voorstellen om de relatie tussen onder- en bovengrond te herstellen. Tijdens de sessie bij SCHUNCK worden ideeën en plannen uitgewisseld, om zo anderen te inspireren deze beide zones in balans te houden.

The Heerlen Rooftop Project

Na afloop van de inspiratiesessie is iedereen van harte welkom om samen met SCHUNCK, partners en bewoners het glas te heffen op de officiële opening van the Heerlen Rooftop Project, op het dak van Q-Park de Putgraaf in hartje Heerlen. Onder het motto Op je dak! heeft SCHUNCK samen met een reeks partners deze zomer het grijze parkeerdek tijdelijk tot een kleinschalige urban farming tuin getransformeerd, om aandacht te vragen voor het thema klimaat, hittestress en groen in een stedelijke omgeving. De tuin is opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en natuur de stad in brengen. Het architectencollectief Selvatico, één van de winnaars van de ideeënprijsvraag (2019), heeft het ontwerp gemaakt.

Voor wie is Bouwen vanuit de Bodem interessant?


Ruimtelijke ontwerpers (landschap, architectuur, stedenbouw), belanghebbenden (zoals provincie, gemeenten, waterschap, grondeigenaren, gebiedsontwikkelaars), deskundigen (zoals erfgoedspecialisten, water- en bodemkundige experts) en burgers.

Deelname is gratis, aanmelden vóór donderdag 16 juni via mail aan danielle.wauben@schunck.nl

Het programma begint om 15.00 in de filmzaal van SCHUNCK, de inloop is vanaf 14.30.
Om 16.20 verplaatst het programma naar het dak van Q-Park Putgraaf.

Top