• 29 okt 2021
Click Here! - Quinn Zeljak

Click Here! - Quinn Zeljak

  • 29 okt 2021
Voor de tweede keer dit jaar presenteert SCHUNCK Museum in Heerlen Dreaming Out Loud.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Met Dreaming Out Loud biedt SCHUNCK een podium aan jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio. Dit keer is het de beurt aan aanstormend talent Quinn Zeljak, die met haar werk spam-advertenties tot leven brengt.

Zeljak ziet zichzelf als een ‘collagemaker’, werkend met zowel papier als met garen. Bij SCHUNCK toont ze vluchtige online spam-advertenties en clickbait, verwerkt in handgemaakte gehaakte kleding en wandkleden. Schreeuwende teksten zoals ‘hot singles in your area’ en ‘6 ways lemons can help clean your armpits! I would have never believed number 2!’ staan in schril contrast met de ambachtelijke manier waarop Zeljak deze online reclames tot gehaakte kunstobjecten in frisse kleuren heeft verwerkt.

De rode draad in het werk van Quinn Zeljak is haar onderzoek naar gevoelens van vervreemding. Tussen onszelf en ons lichaam, en onszelf en de wereld om ons heen. Met Click Here! maakt ze onpersoonlijke en opdringerige spam concreet en aaibaar. De werken in Dreaming Out Loud zijn een selectie van de textielwerken die eerder dit jaar te zien waren op de eindexamenpresentatie van de kunstacademie Maastricht.

Quinn Zeljak, Fat Burner For Women, 2021, foto door Christy Westhovens.jpg


Quinn Zeljak, Fat Burner For Women 2021. Photo: Christy Westhovens 

Over Dreaming Out Loud

Dreaming Out Loud is een relatief nieuw initiatief van SCHUNCK Museum. Het zet jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers door hen een kabinet van twee bij twee meter aan te bieden op de eerste verdieping van het Glaspaleis – het historische gebouw waarin SCHUNCK is gevestigd. Sinds juni van dit jaar wordt twee keer per jaar een afgestudeerd of studerend talent uit de tri-nationale regio uitgenodigd om binnen de disciplines Architectuur, Beeldende Kunst, Vormgeving en crossovers een kabinet-presentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.

Quinn Zeljak

Quinn Zeljak (Venlo, 1988) studeerde in 2020 af aan de Maastricht Institute of Arts en toonde haar werk in 2021 op de eindexamenpresentatie 202021, waar – als gevolg van de coronamaatregelen van vorig jaar – de lichting van 2020 en 2021 gezamenlijk hun werk toonden.

SCHUNCK X lokaal talent

SCHUNCK besteedt, naar goed gebruik, ook dit jaar veel aandacht aan regionale kunstenaars. Zo is vanaf 7 november werk van Mike Moonen (1990, Heerlen) te zien in de vitrine van het Glaspaleis. Ook wordt, om de connectie met de stad te behouden en te versterken, dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer Curator voor één keer georganiseerd. Hierbij gaan lokale kunstliefhebbers, dit keer uit de Heerlense wijk Vrieheide, aan de slag met het cureren van de gemeentelijke collectie.

Het kabinet van Quinn Zeljak is van 9 november ‘21 t/m 16 januari ’22 te zien op de +1 in het Glaspaleis.

Top