• 19 jul 2022
SCHUNCK start in najaar met bouw Kijkdepot
Impressie: Wiel Arets Architects

SCHUNCK start in najaar met bouw Kijkdepot

  • 19 jul 2022
In het voorjaar opent het SCHUNCK Kijkdepot als uitbreiding van het museum. De expositieruimte wordt hiermee ongeveer met de helft vergroot. Dit gebeurt met een met een glazen overkluizing van de patio. Het kijkdepot biedt ruimte voor de kunstcollectie én het maakt deze publiekelijk toegankelijk.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De presentatieruimte maakt de collectie permanent zichtbaar in het hart van de stad. De collectie is in wisselende thematische presentaties te zien. Door een druk op de knop krijgt de bezoeker de kans om de gepresenteerde werken op rekken tevoorschijn te laten komen, voorzien van bijbehorende informatie. Het nieuwe kijkdepot wordt daarnaast door een glazen overkapping tussen het Glaspaleis en de muziekschool met het museum verbonden. De overdekte ruimte transformeert op die manier tot volwaardige presentatieruimte en is daarmee een uitbreiding van het museum.  

kijkdepot 1.png

Impressie: Wiel Arets Architects

Wiel Arets Architects realiseert het ontwerp van het kijkdepot en de overkapping van de patio, het atrium. Boven op de glazen overkapping van de patio is de tekst “Les extrèmes se touchent” te lezen. De tekst is een eerbetoon aan Nic. Tummers (Heerlen, 1928-2020), ereburger van de Gemeente Heerlen. De werkzaamheden gaan eind september van start, als de expositie Keith Haring: Grace House Mural is afgelopen. In het voorjaar volgt de officiële opening.

De realisatie van het SCHUNCK Kijkdepot en de glazen overkapping van de patio wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heerlen, de VriendenLoterij, VSB Fonds, stichting Dioraphte en Wiel Arets Architects.

Lees hier het interview van De Limburger met directeur Kor Bonnema:

Top