• 15 sep 2021
SCHUNCK presenteert: lezing Peter Veenstra en Laura Ekasetya – Landscape works

SCHUNCK presenteert: lezing Peter Veenstra en Laura Ekasetya – Landscape works

  • 15 sep 2021
Op 22 en 23 september geven Peter Veenstra en Laura Ekasetya een lezing over landschapsarchitectuur in het auditorium van SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen. De lezing, genaamd Landscape works, vindt plaats als onderdeel van de lopende expositie Landscape works with Piet Oudolf & LOLA: In search of Sharawadgi.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De expositie In Search of Sharawadgi laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects. De lezing Landscape works geeft een kijkje in de keuken van landschapsarchitectuur.

Tijdens de lezing vertelt Laura Ekasetya, voormalig hoofd Horticulture van de Lurie Gardens in Chicago, over haar samenwerking met Piet Oudolf tijdens de realisatie van de Lurie Gardens in Chicago. Binnen die samenwerking stond de vraag centraal hoe tuinen op lange termijn een succes kunnen blijven en welke rol mensen uit de gemeenschap daarin spelen. Het betrekken van lokale bevolking bij projecten als deze is een belangrijk en actueel thema binnen de landschapsarchitectuur.

20210811-Laura-headshot-600x600-2.jpg

Peter Veenstra is landschapsarchitect en medeoprichter van LOLA Landscape Architects. Aan de hand van voorbeelden van projecten in binnen- en buitenland en de publicatie behorende bij de expositie, gaat Veenstra tijdens de lezing in op de werkwijze en visie van het bedrijf. Ook vertelt hij over de samenwerking met Piet Oudolf tijdens het project in de kasteeltuin van Etzenrade en het verhaal en idee achter de expositie in SCHUNCK.

Piet Oudolf & LOLA: In search of Sharawadgi

De expositie In Search of Sharawadgi brengt de ideeën en dromen van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects samen. Piet Oudolf is Nederlands’ bekendste tuinontwerper. Hij realiseerde beroemde projecten zoals de High Line in New York. LOLA Landscape Architects onderzoekt en ontwerpt nieuwe manieren om met ‘Lost Landscapes’ om te gaan, met oog voor menselijk perspectief. Piet en LOLA vonden in elkaar de perfecte metgezel om hun ideeën te realiseren.

De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. De expositie toont het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot. Op reis door de tentoonstelling krijgen ze bijval van kunstenaars Joseph Beuys, Anne Geene, Geert Mul, Sanne Vaassen, Giuseppe Licari en Darcy Neven. De tentoonstelling is nog t/m 17 oktober te zien.

De lezing wordt vanwege de geldende coronamaatregelen zowel op 22 als op 23 september gehouden, om 19.30 uur. Tickets zijn nu te koop via schunck.nl

OVER SCHUNCK Museum

SCHUNCK is een museum voor beeldende kunst en architectuur, een openbare bibliotheek en een muziek- en dansschool. SCHUNCK Museum is een kunst- en leercentrum van wereldklasse. Zij verlegt grenzen van haar publiek én van belangrijke kunstvormen met de nadruk op hedendaagse beeldende kunst en architectuur. Het museum presenteert tentoonstellingen en educatieve programma’s in het Glaspaleis én in de stad. In en vanuit het gebouw gaan hedendaagse beeldende kunst en architectuur in dialoog met de stad en de wereld.

Top