• 01 nov 2022
Floor Martens. Swipe voor meer indrukken van een feestelijke middag

Feestelijke uitreiking Parkstad Limburg Prijs én opening tentoonstelling

  • 01 nov 2022
Op zondag 30 oktober vond de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling rondom de Parkstad Limburg Prijs. Na het aan de tand voelen van de genomineerden werd uiteindelijk ook de winnaar bekend gemaakt.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Een flink gevuld Glaspaleis en een gezellige, warme sfeer: het was een kleurrijk geheel met een creatief randje afgelopen zondag. Vrienden, familie en overige kunstliefhebbers kwamen allemaal langs om de Parkstad Limburg tentoonstelling te openen, en natuurlijk te ontdekken wie er aan de haal ging met de hoofdprijs. Na het openingswoord van artistiek directeur Fabian de Kloe en voorzitter Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars Miriam Jongen, was het tijd voor kunstenaar David Bade. Hij voelde de genomineerden ieder drie minuten (oke, soms langer) aan de tand, vanuit zijn zelf gecreëerde 'tandartsstoel'.

Mike moonen PLP.jpegMike Moonen wordt aan de 'tand' gevoeld

Dat leidde tot kunstzinnige gesprekken en veel hilariteit. Na de genomineerden was het de beurt aan wethouder Jordy Clemens. Ook hij moest aan de stoel geloven, om vervolgens samen met de overige hosts te onthullen wie er met de prijs vandoor ging. De eer viel aan Morena Bamberger, die haar ongeloof moeilijk kon verbergen.

Het werk van de jonge talenten is nog t/m 15 januari te bewonderen op verschillende locaties binnen het Glaspaleis. Komt dat zeker zien.

Document acties

Top