Over Driver's Seat
Driver's Seat 21-22 bij the Heerlen Rooftop Project

Over Driver's Seat

Wij zijn Driver's Seat: de jongerenclub van SCHUNCK. We houden van kunst en cultuur, en maken in het kader daarvan samen exposities, gaan op excursies en organiseren de leukste culturele activiteiten. Het allerliefst geven we advies aan SCHUNCK, soms omdat ons dat wordt gevraagd, maar soms ook omdat we het niet kunnen laten.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Klinkt leuk, zo'n jongerenclub, dat vinden wij ook. Toch kunnen we ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Bijvoorbeeld hoe Driver's Seat werkt, wat er zo leuk aan is of hoe oud je moet zijn om mee te doen. We zetten het e.e.a. voor je op een rij. 

eerst een beetje achtergrond

De eerste groep jongeren begon in 2010 aan Driver’s Seat. We zijn dus al ruim tien jaar bezig met het kijken naar en praten over kunst, met andere mensen (die ook van die rare opschrijfboekjes hebben) ideeën uitwisselen en samenwerken, onze eigen creatieve mening vormen, kritisch denken, rondleiden, tentoonstellingen maken en onze eigen plek in de kunstwereld innemen. Oh ja, en met jongeren bedoelen we mensen tussen de 16 en 23 jaar.

wat we doen

Dat verandert elk jaar. Wat telkens terugkomt is het kijkje achter de schermen dat je gegarandeerd krijgt bij de tentoonstellingen in SCHUNCK museum van dat moment. Je maakt een tentoonstelling of werkt op een andere manier met de SCHUNCK collectie. Ook krijg je de kans om kunstenaars te ontmoeten en je leert rondleiden. Ook realiseer je zelfbedachte projecten, leer je beter samenwerken en natuurlijk leer je de allerleukste mensen kennen.

hoe je je aanmeldt

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen aan Simoon Hanssen (simoon.hanssen@schunck.nl). Het nieuwe seizoen begint meestal in de herfst, daarna kun je helaas niet meer instromen. Wanneer je je nu aanmeldt is dat dus voor de editie van najaar '23.

wat het kost

Driver’s Seat is helemaal gratis!

wat je moet kunnen

Helemaal niks. Er is geen specifieke kennis vereist, en je hoeft ook geen kunstenaar te zijn. We vragen alleen wat enthousiasme! Het maakt ook niet uit welke opleiding je doet, of je een tussenjaar hebt of dat je op de middelbare school zit. Als je tussen de 16 en 23 jaar bent, interesse in kunst hebt en je je een schooljaar lang aan ons wilt binden, dan ben je welkom. Je hoeft ook geen auditie te doen, we houden wel altijd even een kennismakingsgesprekje. Na deze ronde hoor je meteen of je kan meedoen.

waar je meer ziet

Op de socials natuurlijk. We zitten op TikTok, Instagram👇🏼 en Facebook. Bekijk ook onze eerdere edities hier. Tot snel!

SCHUNCK Driver's Seat Instagram feed.png

 

Top