Driver's Seat 2019-2020

Driver's Seat 2019-2020

Driver's Seat verdiepte zich in de lopende tentoonstelling van SCHUNCK museum en stelde een eigen tentoonstelling samen in aanloop naar 100 jaar Aad de Haas.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Driver's Seat 2019-2020

Driver’s Seat verdiepte zich in de tentoonstelling 'DepARTment store' van SCHUNCK Museum. Deze tentoonstelling ging terug in de geschiedenis van het Glaspaleis, en werd gecombineerd met de moderne kunst uit de gemeentelijke kunstcollectie van Heerlen. De leden van Driver’s Seat zijn onderdeel geworden van de tentoonstelling en het programma eromheen.

Driver's Seat X Aad de Haas - Omarm me

Aad de Haas, Malchus, inkt op Ino-Shi papier, Collectie SCHUNCK, GH94.98, fotografie Foto Studio 10 bv, Heerlen

Aad de Haas, Malchus, inkt op Ino-Shi papier, Collectie SCHUNCK, GH94.98, fotografie Foto Studio 10 bv, HeerlenIn de aanloop naar '100 jaar Aad de Haas' zijn de jongeren van Driver’s Seat zelf aan de slag gegaan om een eigen tentoonstelling 'Omarm me', samen te stellen met werken van Aad de Haas. SCHUNCK stelde hiervoor de Aad de Haas-zaal en de werken van Aad de Haas uit de eigen kunstcollectie van SCHUNCK ter beschikking. Natuurlijk zijn de jongeren vanuit de organisatie begeleid, maar binnen de geschetste kaders waren zij volledig vrij in het organiseren van de tentoonstelling; het thema, de werken die te zien waren, opbouw, uitstraling, communicatie. Een mooie uitdaging!

We waren goed op weg, maar toen kwam corona… De opening van de tentoonstelling 'Omarm me' werd uitgesteld en uitgesteld. 
Maar Driver’s Seat zou Driver’s Seat niet zijn als ze ook aan deze situatie niet een creatieve draai zouden geven. De werken van Aad de Haas waren in coronatijd nu eenmaal niet fysiek te bekijken in het museum. Daarom hebben de jongeren een aantal van de geselecteerde werken beschreven in een audiofragment. Zo kon iedereen vanuit de eigen woonkamer Aad de Haas beleven op een eigenzinnige manier. Mét een twist van Driver’s Seat.

Drivers Seat 2019-2020

Drivers Seat 2019-2020

Drivers Seat 2019-2020

Drivers Seat 2019-2020

Drivers Seat 2019-2020

Top