Driver's Seat* 2017-2018

Driver's Seat* 2017-2018

Driver’s Seat* 2017-2018 was de 5e lichting Driver’s Seat*. Een jubileumeditie dus!

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Het avontuur voor deze jongeren bestond uit drie delen. De kaders waren uitgezet, maar de precieze inhoud mochten ze zelf bepalen.

Janness-3498s.jpg

You've been SCHUNCKED

Na een korte kennismaking met SCHUNCK als culturele instelling, assisteerden de jongeren direct bij de opening van de nieuwe tentoonstelling van Lisa Wolters, 'Now is a different back then'. Natuurlijk hoorde hier ook een sneak peak bij, voordat de tentoonstelling officieel opende. Dát is één van de voordelen van lid zijn van Driver’s Seat*!

Lisa Wolters werkte in de tentoonstelling met fotografie, video en installaties. Om hier ook meer over te leren volgden de jongeren een aantal workshops: 'Hoe maak je je social media interessant voor je volgers?', 'Hoe maak je goede foto’s met je smartphone?' en 'Hoe ziet een goede vlog er uit?'

Every week = Museumweek

Wat zie je nu eigenlijk in een expositie, en in een museum?
En ziet iedereen hetzelfde, of is kunst juist heel persoonlijk?
Driver’s Seat* werkte actief mee aan de tentoonstelling 'New Arrivals II', een tentoonstelling van nieuwe aanwinsten uit de gemeentelijke collectie van SCHUNCK en het Stedelijk Museum Schiedam. Na het volgen van een masterclass Schrijven over kunst, waarin ze tips kregen van een professional, mocht iedereen zijn of haar mening / ideeën / gedachten / gevoelens over dit kunstwerk op papier zetten. En niet zomaar papier. Van alle omschrijvingen is een echte zaalfolder gemaakt voor het museumpubliek van SCHUNCK. Daaruit bleek dat kunst écht voor íedereen is! 

Naast het schrijven van een zaalfolder gaf Driver’s Seat* tijdens de Museumweek ook rondleidingen door de tentoonstelling. Natuurlijk kregen ze eerst les van een professionele rondleider en werd geoefend met communicatieve vaardigheden, kennis en didactiek.

Ook was er tijd om te 'kijken bij de buren’. Samen met medewerkers van SCHUNCK bezocht Driver’s Seat* de tentoonstelling 'Basquiat Boom For Real' in Frankfurt. Een indrukwekkende tentoonstelling als voorproefje op de grote Basquiat tentoonstelling die in 2019 in SCHUNCK te zien zou zijn.

Janness-3342s.jpg

Now you're the expert...

In het derde deel van dit Driver’s Seat* traject werd contact gezocht met kunstenares Marieke Coppens. Zij was een jaar lang artist in residence in het SCHUNCK atelier en liet de jongeren een andere kant van kunst zien; kunst mag soms ook een beetje grappig zijn… En dat kunst ook niet altijd stijf is, werd ontdekt tijdens een uurtje yoga in het museum.

Als afsluiting van dit drukke Driver’s Seat* jaar werd een groot feest georganiseerd voor alle Driver’s Seat* alumni en alle SCHUNCK medewerkers die Driver’s Seat* ondersteunen.
Dit was de 5e Driver’s Seat* lichting en dat vroeg natuurlijk om een feestje!

Top