David Benjamin Bade

David Benjamin Bade

Kunstenaar David Bade en SCHUNCK hebben een levenslange samenwerking. Dit betekent dat Bade gedurende geheel zijn leven met regelmaat terugkeert naar Heerlen om uiteenlopende Heerlenaren in telkens wisselende setting en omgeving op te tekenen: 'David Bade tekent Heerlen onder de tafel'.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

David Bade (Willemstad (Curaçao), 1970) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. Hij studeert van 1987 tot 1991 aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Holland in Diemen en bezoekt tot 1993 Ateliers ’63 in Haarlem. In 2006 richt hij samen met Tirzo Martha het Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao op, waarvan beiden directeur zijn. Het IBB verzorgt een artist in residency programma, organiseert een groot aantal culturele projecten en biedt opleidingsmogelijkheden voor lokale kunstenaars.

David Bade Meets…

Met steun van de VriendenLoterij realiseert SCHUNCK tot en met 2022 samen met Bade een serie bijzondere groepsontmoetingen en -portretten. Deze portretten worden in de stadscollectie van Heerlen opgenomen en vereeuwigen de mensen van de stad in de kunstcollectie. Na de rolschaatsende vrouwen van Pink Peril Roller Derby en de breakdancers van Heerlen Fucking City is het in 2021 tijd voor een nieuwe groep.  Bekijk alle edities van David Bade tekent Heerlen onder de tafel'.

Badeklasse: SCHUNCK Art school

Sinds 2020 richt kunstenaar David Bade zich, in samenwerking met SCHUNCK, op het ontmoeten en coachen van creatief talent. Badeklasse is een leertraject, op maat gemaakt op basis van het niveau en de interesses van de deelnemers. De deelnemers worden meegenomen in het creatieve proces van de kunstenaar en ontvangen intensieve coaching tijdens persoonlijke ontmoetingen en een serie workshops, opdrachten en besprekingen. Lees meer > 

20201127_David Bade PPRD_IMG_1055_DaniSilvia.JPG

Top