Foto: Dani Silvia

Negende editie David Bade tekent Heerlen onder de tafel

David Bade meets Mondriaan GGZ

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

David Bade duikt vanaf het najaar van 2020 in de wereld van een zestal bijzondere groepen en clubs in het Heerlense. Zo traint hij straks wellicht mee met de voetbalclub RKSV Groene Ster, danste hij met de breakdancers van HFC en verdiepte hij zich in de wereld van de Pink Perill Roller Derby.
Vanaf maart 2022 gaing Bade wederom interessante ontmoetingen aan. Rondom de 'week van de Psychiatrie' hield hij openbaar atelier bij Mondriaan, voor geestelijke gezondheidszorg in Heerlen, om onder de neus van het publiek aan de slag te gaan met nieuw werk. 

Dit resulteerde in bijzondere ontmoetingen en verhalen. En uiteindelijk in een levensgroot werk van David Bade dat aan de Heerlense kunstcollectie werd toegevoegd. Vanaf 14 maart tot en met 25 maart 2022 was het openbaar atelier én het werk van Bade te bekijken in het restaurant van Mondriaan aan de John F. Kennedylaan 301 in Heerlen.

Week van de Psychiatrie 

In de week van de psychiatrie wordt er landelijk aandacht besteed aan het feit dat 1 op de 4 mensen een psychische kwetsbaarheid heeft. In Limburg worden er diverse activiteiten georganiseerd. Mondriaan sluit dit jaar aan bij de activiteiten die in Limburg georganiseerd worden in het kader van de Week van de Psychiatrie en heeft de organisatie ondersteund door middel van sponsoring.

Herstel bij een psychische kwetsbaarheid is een persoonlijk en uniek proces, een ontdekkingsreis, géén rechte weg. Mondriaan is een belangrijke partner voor de mensen in Zuid-Limburg die dit proces doorlopen. Door deelname aan de week van de psychiatrie dragen we eraan bij dat er over dit thema gesproken wordt. Kwetsbaarheden delen is sterk en hulp is er in allerlei vormen en maten.

ONDER DE ogen van het publiek

Van 14 t/m 25 maart hield kunstenaar David Bade openbaar atelier in het restaurant van Mondriaan, de grootste instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Heerlen. Bezoekers waren van harte welkom op de John F. Kennedylaan 301 in Heerlen. De vorderingen van de werkzaamheden waren in die periode dagelijks te bewonderen van 9:00 tot 16:00 uur. Het groepsportret werd op vrijdag 25 maart om 15:00 uur onthuld, tijdens een openbare feestelijke (na)middag in het Mondriaan-restaurant cq. atelier van David Bade. 

in de pers

L1 Radio - Cultuurcafe (11 maart 2022)
> Luister hier terug

De Limburger (17 feb 2022)

Mondriaan (25 mrt 2022)
> Lees hier terug hoe Mondriaan het bezoek van Bade ervoer 
> Lees enkele verhalen van de muzes van David Bade hier terug 

MOndriaan voor geestelijke gezondheid

Jaarlijks biedt Mondriaan passende geestelijke gezondheidszorg aan meer dan 10.000 mensen tussen de 0 en 100 jaar. Hun werkveld is breed: van generalistische basis GGZ, specialistische GGZ, forensische GGZ, Verslavingszorg tot het werken in een FACT-team. Waar mogelijk werken we dicht bij de patiënt in de wijk, waar nodig voorzien we in klinische behandelingen. Samen werken we aan een geestelijk gezond Zuid-Limburg. 

Kitty D’Hoine, lid raad van bestuur Mondriaan, benadrukt met name ook de uitnodiging naar breed publiek toe op haar locatie:

“Maak een wandeling over ons terrein en door de mooie groene omgeving in Welten-Benzenrade en kom kijken naar dit bijzondere werk in wording! Raak in gesprek met de aanwezigen en de kunstenaar en drink een kopje koffie in ons restaurant. We zullen tijdens de week van de psychiatrie via social media van SCHUNCK en Mondriaan updates van de vorderingen geven.” – Kitty D’Hoine, lid raad van bestuur Mondriaan.

David Bade tekent Heerlen onder de tafel

David Bade en SCHUNCK hebben een levenslange samenwerking. Dit betekent dat Bade gedurende zijn leven met regelmaat terugkeert naar Heerlen om uiteenlopende Heerlenaren in telkens wisselende setting en omgeving op te tekenen. Deze werken worden toegevoegd aan de gemeentelijke collectie die door SCHUNCK wordt beheerd. Zo ontstaat een beeldarchief dat het DNA van Heerlen vastlegt. Lees hier meer over 'David Bade tekent Heerlen onder de tafel'.

Mede mogelijk gemaakt door 

Logo_VL_Fonds_RGB.png

Top