Tiende editie David Bade tekent Heerlen onder de tafel
Foto: Dani Silvia

Tiende editie David Bade tekent Heerlen onder de tafel

David Bade meets Cultura Nova.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

David Bade duikt vanaf het najaar van 2020 in de wereld van een zestal bijzondere groepen en clubs in het Heerlense. Zo maakte hij nieuw werk bij Mondriaan ggz, traint hij straks wellicht mee met de voetbalclub RKSV Groene Ster, danste hij met de breakdancers van HFC en verdiepte hij zich in de wereld van de Pink Peril Roller Derby. Van maandag 12 tot en met vrijdag 23  december 2022 ontmoet Bade de mensen achter Cultura Nova. Hij gaat in gesprek met de vele vrijwilligers die dit festival jaar in, jaar uit mogelijk maken. 

over cultura nova 

Cultura Nova is een groot Internationaal beeldend theaterfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Heerlen en omgeving. In 2022 omvatte het festival 85 verschillende gezelschappen uit binnen- en buitenland, die in 10 dagen tijd meer dan 350 culturele activiteiten voor jong en oud presenteerden, waaronder 14 premières, 22 coproducties in Heerlen en Parkstad én zelfs over de grens in Aken. Voor en achter de schermen van het festival zorgden 600 medewerkers – een belangrijk deel daarvan vrijwilligers – voor een onvergetelijke editie. Het festival trok ruim 73.000 bezoekers. De volgende editie van Cultura Nova is van vrijdag 25 augustus t/m zondag 3 september 2023.

ONDER DE ogen van het publiek/ Kom kijken!

Bade hield een openbaar atelier in de voormalige boksschool en seksbioscoop aan de Akerstraat 15. Hij was daar overdag, m.u.v. de weekenden, aan het werk. Iedereen die het interessant vond om te kijken hoe Bade werkt of ‘gewoon’ een praatje wilde maken was welkom! Het werk zal in het atelier werd onthuld op vrijdag 23 december 2022 om 17:00 uur. Kijk hieronder de video van deze editie terug:

David Bade en SCHUNCK hebben een levenslange samenwerking. Dit betekent dat Bade gedurende zijn leven met regelmaat terugkeert naar Heerlen om uiteenlopende Heerlenaren in telkens wisselende setting en omgeving op te tekenen. Deze werken worden toegevoegd aan de gemeentelijke collectie die door SCHUNCK wordt beheerd. Zo ontstaat een beeldarchief dat het DNA van Heerlen vastlegt. Lees hier meer over 'David Bade tekent Heerlen onder de tafel'.

Mede mogelijk gemaakt door 

Logo_VL_Fonds_RGB.png

Top