Curator voor één keer 2021

Curator voor één keer 2021

Curator voor één keer startte in 2019/2020 met een groep deelnemers van woonzorgcomplex Parc Imstenrade. Het project brengt de collectiewerken dichter de Heerlenaren - de gemeentelijke collectie is immers in beginsel van hen - om op die manier de kunstwerken te leren kennen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Vrie-Art

Voor de editie van 2021 werken we samen met Vrie-Art uit de Heerlense wijk Vrieheide. Bij deze Heerlense start-up kunnen buurtbewoners uit Heerlerheide sinds januari 2021 terecht om zich creatief te uiten en te ontplooien. De door hen gemaakte collectietentoonstelling sluit qua thematiek aan bij de tentoonstelling In Search of Sharawadgi. Deze toonde de ideeën en dromen van Piet Oudolf, Nederlands bekendste tuinontwerper, en LOLA Landscape Architects. De tentoonstelling nam bezoekers mee op reis en toonde de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset en de Star Maze in Tytsjerk tot de Leisure Lane in Parkstad.

vrieart-126.jpg

Lid van Vrie Art, 2021. Foto: Luc Arnoldussen

Meld je aan

Ook voor de komende edities werken we graag samen met groepen uit Heerlen, zodat ook zij door dit project kennis kunnen maken met de collectie SCHUNCK. Lijkt het jou leuk om met je vereniging, initiatief of groep deel te nemen aan het project in 2022? Meld je dan aan via collecties@schunck.nl en wie weet maken jullie je eigen tentoonstelling met de collectie van SCHUNCK.

Top