Beeldende kunst
Opening Smoke & Mirrors, 2021. Foto: Dani Silvia

Beeldende kunst

Beeldende kunst staat bij SCHUNCK midden in de maatschappij. Behalve voor oeuvre-, solo- of collectietentoonstellingen staat voor ons het ‘museum als plek van ideeën’ centraal.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Wij adresseren vraagstukken die nu spelen en streven naar artistieke vernieuwing met thematentoonstellingen, debatten en ontmoetingen. Ook stellen wij publicaties samen over actuele kwesties in de kunst én de stad. Dit doen wij met kunstenaars en makers uit zowel de Euregio en de internationale scene, als uit onze eigen contreien, Parkstad, de westelijke mijnstreek en Zuid-Limburg. Voor ons gaat extra aandacht uit naar projecten in de stad Heerlen.

SCHUNCK Collectie

Onze focus op artistieke vernieuwing en maatschappelijk engagement is direct gerelateerd aan onze rol als hoeder van de SCHUNCK Collectie, voorheen de gemeentelijke kunstcollectie Heerlen. Het is de oudste verzameling eigentijdse kunst in Limburg. In lijn met de kenmerken van de stad Heerlen – vernieuwend, ondernemend en grensverleggend – is er sinds de oprichting van de collectie in de jaren vijftig ononderbroken aandacht voor actuele kunsten en nieuw talent. SCHUNCK zet deze traditie voort, met oog op maatschappelijke ontwikkelingen in het nu én als hoeder van toekomstig erfgoed.

Dani Silvia - Opening Smoke and Mirrors SCHUNCK

Smoke & Mirrors, Dani Silvia, 2021

programma seizoen 2022/2023

Document acties

Top