Wandelroutes Heerlen

Wandelroutes Heerlen

Al wandelend op zoek naar bijzondere stukjes Heerlen? SCHUNCK ontwikkelde meerdere wandelroutes door de stad Heerlen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Architectonische stadswandelingen Heerlen

Op zoek naar bijzondere architectonische stukjes Heerlen? Dan is de vijfdelige serie wandelingen door Heerlen van SCHUNCK een absolute aanrader. Behalve het SCHUNCK Glaspaleis, dat het begin- en eindpunt is van alle routes, herbergt Heerlen nog veel meer moois op architectuurgebied. Iedere wandeling heeft een eigen thema en belicht de architectuur en stedenbouw in Heerlen op geheel eigen wijze. De wandelingen duren zo’n 1,5 tot 2 uur.

De rijk geïllustreerde en handzame gidsjes zijn in het Engels en in Nederlands verkrijgbaar en kosten € 2,50 per stuk. Je kunt ze krijgen bij het SCHUNCK Glaspaleis en de VVV Zuid-Limburg. De reeks van vijf gidsen, inclusief bewaarcassette, is voor € 15,- verkrijgbaar.

Interactieve beleefroute 2000 jaar Heerlen

Deze theatrale wandel-, luister- en beleefroute leidt bezoekers langs de belangrijkste historische plekken van Heerlen, inclusief Nederlands Mijnmuseum, SCHUNCK, Savelbergklooster en Thermenmuseum. Maar ook enkele murals en de nieuwste aanwinst van Heerlen, het Maankwartier, worden aangedaan. Ontdek- en doe-opdrachten in de gids en audiofragmenten die eenvoudig op de smartphone te beluisteren zijn, brengen historisch Heerlen tot leven.

De route wordt op dit moment herzien. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Top