The Heerlen Rooftop Project Fase 3 - Pak je dak

The Heerlen Rooftop Project Fase 3 - Pak je dak

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

In deze fase zien wij SCHUNCK vooral als aanjager voor een duurzame aanpak van het Heerlense dakenlandschap. Inspiratie zoekt naar realisatie – pak je dak!

Pandeigenaren, ondernemers, ontwikkelaars van vastgoed en bewoners van Heerlen spelen een sleutelrol in de duurzame realisatie van de daken in Heerlen. De kenmerkende platte grijze daken van de binnenstad ontwikkelen we sámen tot een groen en levendig podium! Maar liefst 15.000 vierkante meter dakoppervlakte is in de naaste omgeving van het Glaspaleis te vinden. We hopen dat de Rooftop Beweging – waaronder zich pandeigenaren, ondernemers én de bewoners van Heerlen bevinden – in de toekomst op grote schaal innovatieve ideeën en ontwerpen kan omzetten tot permanente realisatie op de daken van Heerlen.

INTERNATIONALE/REGIONALE VOORBEELDEN

Gedacht kan worden aan rooftop landbouw, een daktuin, sportplek, bioscoop of kunstexpositie of andere ontmoetings- of recreatieplaatsen. Voor een maximale beleving en ontsluiting kunnen daken op termijn via luchtbruggen met elkaar worden verbonden. Het dakenaanbod is groot en de mogelijkheden zijn divers!

Heb je al een inspirerende daktuin of iets anders bijzonders gedaan met je dak? Laat het ons weten, misschien kan ook jouw dak anderen inspireren.

Rooftop_02.jpg

Top