The Heerlen Rooftop Project Fase 2 - Op je dak
© Chezweitz, Berlijn

The Heerlen Rooftop Project Fase 2 - Op je dak

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

HEERLEN ROOFTOP FESTIVAL 2022

Onder het motto Op je dak! organiseert SCHUNCK in de zomer van 2022 the Heerlen Rooftop Festival op het dak van parkeergarage Putgraaf. Het grijze parkeerdek zal tijdelijk tot een kleinschalige urban farming tuin getransformeerd worden, waarbij geur, kleur en smaak een belangrijke rol spelen. Verschillende kruiden, groenten en eetbare bloemen zullen de zintuigen van de bezoekers prikkelen op deze aangename ontmoetings- en recreatieplek. De tuin is opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en natuur de stad in brengen. Het architectencollectief Selvatico, één van de winnaars van de ideeënprijsvraag (2019), heeft het ontwerp gemaakt.

Samen met vrijwilligers, buurtverenigingen en De Moestuinman uit Heerlen wordt de tuin in etappes ingericht. In de eerste etappe wordt vooral getimmerd, vervolgens volgt de beplanting in twee rondes. Zo krijgt de tuin langzaam vorm. De uiteindelijke opening van de daktuin en daarmee de start van het festival vindt medio juni plaats. Het evenement gaat gepaard met een kleinschalig cultureel programma. Meer informatie over programma en opzet volgt t.z.t.

Meehelpen?

Heb je zin om samen met ons en Simon, de Moestuinman, de tuin op te zetten, in te richten en te onderhouden? Stuur dan een e-mail naar rooftop@schunck.nl. De eerste etappe gaat dinsdag 8 februari van start en duurt tot en met 12 februari. Geef bij je aanmelding ook aan welke dag(en) je zou willen helpen, dan proberen wij een planning te maken.

Rooftop_01.jpg

©Selvatico, collective of architecture, Amsterdam

 

Top