Gastcollege William Mann bij Academy of Architecture Maastricht
EAP 2022. foto: Pascal Moors

Gastcollege William Mann bij Academy of Architecture Maastricht

  • Wat architectuur
  • Wanneer 10 nov 2022, 19:00 - 20:30 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Waar Academy of Architecture, Herdenkingsplein 12, Maastricht
  • Voeg gebeurtenis toe aan agenda iCal
Op donderdagavond 10 november geeft William Mann van Witherford Watson Mann Architects (Londen) een gastcollege bij Academy of Architecture Maastricht: First-hand encounters with the second-hand.
  • Waar Academy of Architecture, Herdenkingsplein 12, Maastricht

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Bestaande structuren en infrastructuren vragen soms om nieuwe toepassingen. Architecten kunnen hierbij helpen, maar daarvoor hebben ze specifieke vaardigheden nodig. De bestaande situatie lezen, op verstandige wijze toevoegen en weghalen, het oude en nieuwe op maat maken en op elkaar afstemmen: dit alles doet een beroep op het oordeel van de architect. William Mann zal ingaan op zijn reacties op een aantal bestaande situaties - een kasteelruïne, een stadsrivier, een smalle doorgang tussen twee scholen - en illustreert zo hun betrokken filosofie omtrent dit thema.

William Mann zit in het bestuur van Witherford Watson Mann Architects, Londen, opgericht in 2001. Hun transformatie van het middeleeuwse Astley Castle won in 2013 de RIBA Stirling Prize voor de bijzondere verstrengeling van heden en verleden. William Mann studeerde architectuur aan de Universiteit van Cambridge en Harvard, waar hij in 1991 afstudeerde. Na zijn werk op archeologische sites in Rome en Egypte deed hij professionele ervaring op in Londen en Vlaanderen, onder meer bij Tim Ronalds Architects en Robbrecht en Daem Architecten. William schreef voor Archis, Oase en andere tijdschriften over de randlandschappen van Londen, social engineering, zelfbouw, bijnamen van gebouwen en het hybride urbanisme van Vlaanderen, en schreef hoofdstukken voor verschillende boeken over de relatie tussen stadsvernieuwing en sociale verandering. In 2014 was hij gastprofessor aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen.

Aanmelden voor dit college is niet nodig

Top